ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πληγέντες βοηθούν τους πληγέντες

πληγέντες-βοηθούν-τους-πληγέντες-782375

Συγκινητικές πρωτοβουλίες στήριξης των πυρόπληκτων της ανατολικής Αττικής εκδηλώνεται από όλη την Ελλάδα, με τα νησιά των Βορείων Σποράδων και τους πλημμυροπαθείς της Σκοπέλου, να εκφράζουν έμπρακτα την στήριξή τους.

Το νησί της Σκοπέλου που έχει πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα, καταστροφικές πλημμύρες, χιονοπτώσεις αλλά και πυρκαγιές, στέκεται στο πλευρό των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά που κατέστρεψε τα πάντα και αφάνισε ανθρώπινες ζωές στην ανατολική Αττική.

Ο δήμος Σκοπέλου συγκεντρώνει στο χώρο του πρώην ΚΑΠΗ φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης κι ότι επιθυμεί να προσφέρει ο καθένας, ανάλογα με τις δυνατότητες που έχει, τείνοντας χέρι βοήθειας, στους πυρόπληκτους της ανατολικής Αττικής.

«Γνωρίζουμε τι σημαίνει να πληγείς από μια θεομηνία. Μας χτύπησε η πλημμύρα, μας χτύπησαν τα χιόνια, ταυτόχρονα με την ανατολική Αττική, σημειώθηκε πυρκαγιά και στο νησί. Ξέρουμε τι αγωνία νοιώσαμε, γιατί η φωτιά πλησίαζε τον πληθυσμό του Αγνώντα. Νιώθουμε τον ανθρώπινο πόνο και επιθυμούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται σκληρά μετά την φονική πυρκαγιά» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης.

Με ανάλογη ευαισθησία αντιμετωπίζουν τους πυρόπληκτους της ανατολικής Αττικής οι πληγέντες επαγγελματίες της Σκοπέλου, ενώ όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Σκλάβος: «Θέλουμε να κάνουμε κάποια κίνηση συμπαράστασης, διότι καταλαβαίνουμε τι περνάει ο κόσμος. Τα έχουμε περάσει, σε μικρότερο βαθμό, και θα καθορίσουμε προς το τέλος του μήνα, την πρωτοβουλία που θα αναλάβουμε».

Το δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου

Συγκλονισμένη δηλώνει, παράλληλα, η τοπική κοινωνία της Σκιάθου, που έχει ήδη δρομολογήσει πρωτοβουλίες στήριξης και αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην ανατολική Αττική.

Στο μεταξύ, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, ο Δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος εισηγήθηκε την προσφορά χρηματικής βοήθειας που ανέρχεται στις 50.000 ευρώ προς το Λύρειο Iδρυμα. Το Λύρειο Παιδικό Ιδρυμα, σπίτι 65 ορφανών παιδιών και άπορων ηλικιωμένων, καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς στην φονική πυρκαγιά που σημειώθηκε στον Νέο Βουτζά.

Η εισήγηση του Δημάρχου έγινε ομόφωνα δεκτή από το σώμα, ενώ παράλληλα ο Δήμαρχος Σκιάθου και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους προς τις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων που τόσο άδικα χάθηκαν στην Ανατολική Αττική.

«Μας έχει συγκλονίσει όλους η καταστροφική πυρκαγιά, που δεν έχει αφήσει κανέναν ασυγκίνητο, όχι μόνο έλληνα, αλλά παγκοσμίως και ο δήμος Σκιάθου έδειξε εμπράκτως την συμπαράστασή του στα αδέλφια μας» σχολίασε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, Θεοδόσης Τρακόσας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου