ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πέντε ευρώ το εισιτήριο στα Κέντρα Υγείας

πέντε-ευρώ-το-εισιτήριο-στα-κέντρα-υγε-466024

Από τις αυξήσεις που έρχονται ανελέητα σε υπηρεσίες, εισιτήρια και τρόφιμα δεν ξέφυγε και το εισιτήριο για τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων των Βορείων Σποράδων για τα πέντε ευρώ που κοστίζει πλέον το εισιτήριο από τρία που ήταν μέχρι και το τέλος του 2010.

Έτσι τα 3 ευρώ που κατέβαλλαν οι ασθενείς με την αυγή του 2011 θεωρούνται παρελθόν και όσοι επισκέπτονται πλέον τα Κέντρα Υγείας Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου θα πρέπει να πληρώνουν 5 ευρώ εάν θέλουν να εξεταστούν.

Στην αρχή της εβδομάδας μάλιστα ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε διευκρινίσεις και οδηγίες σχετικά με το εξέταστρο στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων του ΕΣΥ αλλά και στα Κέντρα Υγείας και με επείγουσα εγκύκλιο που έστειλε, μεταξύ άλλων, και στους διοικητές τον Νοσοκομείων της χώρας.

Η εγκύκλιος αναφέρει ότι όλοι όσοι προσέρχονται για εξέταση στα τακτικά πρωινά εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς και στα Κέντρα Υγείας, καταβάλλουν από 1-1-2011 αμοιβή 5 ευρώ ως αμοιβή εξετάστρων.

Από την πλευρά τους γιατροί και διευθυντές Κέντρων Υγείας θεωρούσαν αναμενόμενη την αύξηση του εισιτηρίου καθώς αρχικά το Υπουργείο είχε διαρρεύσει πως οι ασθενείς θα έπρεπε να καταβάλλ,ουν εάν θέλουν να εξεταστούν 10 ευρώ, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα οι πληροφορίες που διέρρευσαν για καταβολή 10 ευρώ ως εξέταστρο θα γίνουν πραγματικότητα.

Βέβαια η αύξηση του εισιτηρίου προκάλεσε την άμεση και σφοδρή αντίδραση των κατοίκων και των τριών νησιών, οι οποίοι κάνουν λόγο για επιπλέον οικονομικά βάρη τη στιγμή μάλιστα που τα Κέντρα Υγείας δεν είναι στελεχωμένα.

«Δεν έχουμε τους γιατρούς που πρέπει, οι οδηγοί δουλεύουν κουτσά στραβά και μας ζητάνε και πέντε ευρώ από τρία που είχαν το εισιτήριο. Ε, αυτό είναι κοροϊδία», αναφέρει κάτοικος της Σκιάθου.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων είναι πολλές και καθημερινές, καθώς ήδη από την επιβολή και μόνο του εισιτήριου των τριών ευρώ είχαν υπάρξει αντιδράσεις, πόσο μάλλον μετά την αύξηση που έγινε με τη νέα χρονιά.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου