ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αλλάζει όψη το αεροδρόμιο Σκιάθου

αλλάζει-όψη-το-αεροδρόμιο-σκιάθου-791218

Το πρόγραμμα ανάπτυξης και αναβάθμισης του περιφερειακού αεροδρομίου Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», που θα δώσει νέα προοπτική στο νησί, θα παρουσιαστεί στην ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει η Fraport Greece την Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Σκιάθου. Θέμα της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη και αναβάθμιση του περιφερειακού αεροδρομίου Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Οι υπεύθυνοι της Fraport Greece θα παρουσιάσουν στους φορείς, τους επαγγελματίες και την τοπική κοινωνία τα έργα που υλοποιούνται, αλλά και όσα έπονται, προκειμένου να δοθεί ώθηση στο νησί και τις Βόρειες Σποράδες γενικότερα, μέσω της αναβάθμισης της βασικής πύλης εισόδου, που διατηρεί ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με το εξωτερικό.

Σε εξελικτική διαδικασία βρίσκονται, στο μεταξύ, τα έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο Σκιάθου, καθώς ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του διαδρόμου αποπροσγείωσης, του τροχόδρομου και του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών και οριστικοποιήθηκε η χρήση των «power-in και push-back» πρακτικών.

Παράλληλα, συνεχίζονται η ανακαίνιση, επισκευή και αναβάθμιση του κεντρικού κτιρίου τερματικού σταθμού και του παλαιού κτιρίου τερματικού και συστημάτων κτιρίων. Με την ολοκλήρωση του έργου θα προκύψει επέκταση τερματικού σταθμού κατά 9.511 m2, 11% αύξηση των σταθμών Check-in (από 9 σε 10), 33% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών (από 3 σε 4), διπλασιασμός των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου (από 1 σε 2).

Το έργο των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται το αεροδρόμιο της Σκιάθου, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. «Με τεράστια οφέλη για τον τουρισμό και την ελληνική οικονομία, η επένδυση λειτουργεί σαν «όχημα» πολυεπίπεδης ανάπτυξης για την χώρα σε εθνικό και τοπικό επίπεδο» επισημαίνεται από την Fraport Greece.

Στο πλαίσιο της ανάληψης της διαχείρισης και λειτουργίας των 14 αεροδρομίων, η Fraport Greece έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο για τον εκμοντερνισμό και την ανάπτυξή τους. Το πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει άμεσες, αλλά και σε βάθος χρόνου εργασίες και έργα ανάπτυξης των υποδομών στα αεροδρόμια, οι οποίες θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση του αριθμού των επιβατών, αλλά και στη βελτίωση της ταξιδιωτικής τους εμπειρίας. Για το σύνολο των έργων ανάπτυξης η Fraport Greece θα επενδύσει μέχρι το 2021 τουλάχιστον το ποσό των 400 εκατ. ευρώ. Στην υπόλοιπη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης θα πραγματοποιήσει επιπλέον έργα συντήρησης και αναβάθμισης στα αεροδρόμια, υλοποιώντας συνολικά επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου.

Συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν πέντε νέοι τερματικοί σταθμοί σε Θεσσαλονίκη, Κεφαλονιά, Κω, Μυτιλήνη και Κέρκυρα, θα γίνουν σημαντικές επεκτάσεις στους τερματικούς σταθμούς σε Σάμο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ακτιο, Σκιάθο, καθώς και ολική εσωτερική αναδιαμόρφωση στα αεροδρόμια Χανίων, Ρόδου, Καβάλας και Ζακύνθου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου