ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Το «πάθημα» της Αλοννήσου με το ΑΣΕΠ

το-πάθημα-της-αλοννήσου-με-το-ασεπ-799758

«Τσακίζει» νεύρα και σπάει «χολές» η γραφειοκρατία μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών και ΑΣΕΠ για την έγκριση έστω και ελάχιστων θέσεων προκειμένου να βοηθηθούν οι Δήμοι.

Τραγικό παράδειγμα γραφειοκρατίας, το «πάθημα» του Δήμου Αλοννήσου, που υποχρεώθηκε να περιμένει τέσσερις ολόκληρους μήνες, μέχρι να ανάψει το «πράσινο φως» για να εγκριθεί το αίτημά του για την πρόσληψη δύο οδηγών. για τις ανάγκες κυκλοφορίας του δημοτικού λεωφορείου που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά τουριστών.

Ο προγραμματισμός για τις συγκεκριμένες προσλήψεις έγινε εγκαίρως τον προηγούμενο Μάρτιο. Το αίτημα εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο και προωθήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η πολυπόθητη έγκριση ήρθε μόλις πριν από δώδεκα ημέρες από τον ΑΣΕΠ στον Δήμο, που έχασε έναν και πλέον μήνα της τουριστικής περιόδου, περιμένοντας την έγκριση… για να μπορεί να λειτουργήσει τη δημοτική συγκοινωνία.

«Μπορεί να φαίνεται περίεργο είναι όμως δυστυχώς πραγματικότητα. Μόλις πριν από δύο περίπου εβδομάδες λάβαμε από το ΑΣΕΠ την ειδοποίηση, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στην προκήρυξη των δύο θέσεων για να προσλάβουμε οδηγούς» επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης.

Ο ίδιος επισήμανε ως απερίγραπτη την κατάσταση, υπογραμμίζοντας επίσης πως «όπως αντιλαμβάνεται κανείς αυτή η γραφειοκρατία προκαλεί «ασφυξία» στους Δήμους, που είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν μήνες ολόκληρους για να μπορέσουν να στελεχώσουν διάφορους νευραλγικούς τομείς».

Σε αντίθεση βέβαια με τους «ρυθμούς χελώνας» που ακολούθησε το Υπουργείο και το ΑΣΕΠ, ο Δήμος Αλοννήσου «έτρεξε» τις διαδικασίες της προκήρυξης, οι προσλήψεις ολοκληρώθηκαν και έτσι οι δύο οδηγοί τις επόμενες μέρες «πιάνουν τιμόνι».

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο δημοτικό λεωφορείο έχει γίνει δωρεά στον Δήμο από έναν μεγαλοεπιχειρηματία που αγαπά την Αλόννησο και θέλει να στηρίξει τη δημοτική συγκοινωνία στην περιοχή. Το λεωφορείο κάνει δρομολόγια τόσο προς Στενή Βάλλα όσο και προς τη χώρα, εξυπηρετώντας τόσο τους ντόπιους όσο και τους τουρίστες τώρα το καλοκαίρι που φτάνουν μέχρι και τους 4.000 στο νησί κατά τη διάρκεια της σεζόν.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου