ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αειφόρο Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου

αειφόρο-δημοτικό-σχολείο-αλοννήσου-468003

Νέα Ονομασία για την Ομάδα Ανακύκλωσης του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου, δράση που υλοποιεί το σχολείο στο πλαίσιο συμμετοχής του στο πρόγραμμα Αειφόρο Σχολείο.

Η νέα ονομασία της ομάδας Ανακύκλωσης που διάλεξαν τα παιδιά της Ε’ Δημοτικού είναι το όνομα «Ανακυκλώνησος», όπως και σχεδίασαν και το νέο σήμα με τη βοήθεια του δασκάλου τους Γιάννη Αναγνώστου.

Ήδη έχουν κατασκευαστεί και οι αφίσες που θα κολληθούν στους μπλε κάδους ανακύκλωσης που τοποθετήθηκαν στο προαύλιο του σχολείου.

Παράλληλα στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στον διαγωνισμό του Αειφόρου Σχολείου και με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα του σχολείου έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση, συντονισμός στο δύσκολο εγχείρημα που θα προσπαθήσουνε όλοι – μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό, γονείς – να φέρουνε εις πέρας!

Εν τω μεταξύ στο πλαίσιο του προγράμματος εξετάζεται η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτηριακές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας κοινοποιήθηκε στο σχολείο η ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και, Κλιματικής Αλλαγής με την οποία καθορίστηκε το ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων μέχρι 10KWp σε κτιριακές εγκαταστάσεις. Το πρόγραμμα αφορά σε φωτοβολταϊκά συστήματα για παραγωγή ενέργειας και εγχέεται στο δίκτυο τα οποία εγκαθίστανται στο δώμα ή στη στέγη κτηρίου, συμπεριλαμβανομένων στεγάστρων βεραντών, προσόψεων και σκιάστρων, καθώς και βοηθητικών χώρων του κτηρίου, όπως αποθήκες και χώροι στάθμευσης.

Δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα έχουν όλα τα σχολεία σαν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου τα οποία έχουν στην κυριότητα τους το χώρο στον οποίο εγκαθίσταται το φωτοβολταϊκό σύστημα.

Αποστολή Τροφίμων στο Χαμόγελο του Παιδιού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο η συμμετοχή του Νηπιαγωγείου Αλοννήσου στην συγκέντρωση τροφίμων, ειδών οικιακής χρήσης και διαφόρων άλλων πραγμάτων που υπήρχαν στη λίστα από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Με την πρωτοβουλία των νηπιαγωγών έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να συγκεντρωθούν και να αποσταλούν περίπου έξι κιβώτια με πράγματα που συγκεντρώθηκαν στο Νηπιαγωγείο Αλοννήσου, όπου με την συνεργασία και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πήραν το δρόμο τους για την Αθήνα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου