ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σαρωτικοί έλεγχοι στα νησιά των Σποράδων

σαρωτικοί-έλεγχοι-στα-νησιά-των-σπορά-808207

Ελέγχους πραγματοποίησε το Τμήμα Ανάπτυξης, Επιθεωρήσεων και Ελέγχου της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας (Π.Υ.Τ.Θ.) στα νησιά των Βορείων Σποράδων, ύστερα από έγγραφη ενημέρωση από την αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας – Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις λειτουργίας τεσσάρων κολυμβητικών δεξαμενών σε τουριστικά καταλύματα.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τελικά οι επιχειρηματίες, στο διάστημα που μεσολάβησε, συμμορφώθηκαν προς τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και αποτράπηκε η σφράγιση των δεξαμενών, εν μέσω τουριστικής περιόδου. Επίσης διενεργήθηκε έλεγχος σε τουριστικά γραφεία, σε επιχειρήσεις επιβατηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) και σε επιχειρήσεις μοτοσυκλετών τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων.

Έλεγχοι λειτουργικοί πραγματοποιήθηκαν εξάλλου και σε τουριστικά καταλύματα στην περιοχή του Πηλίου, όπου ύστερα από απόφαση του προϊσταμένου της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, Δημήτρη Τριανταφύλλου, έγινε σφράγιση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις λειτουργίας, και ζητήθηκαν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος.

Τέλος, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη Σκόπελο και στην Πορταριά Πηλίου σε κατάστημα μαζικής εστίασης, η Π.Υ.Τ. Θεσσαλίας εισηγήθηκε σε έκθεσή της τη χορήγηση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας Ποιότητας Ελληνικής Κουζίνας που εκδίδεται από το Υπουργείο Τουρισμού. Τη σχετική εισήγηση έκανε τριμελής επιτροπή, που απαρτίζεται από δύο υπαλλήλους τουρισμού και έναν σεφ σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου