ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τουριστική σεζόν με ελλείψεις: Στο «κόκκινο» οι νησιωτικοί δήμοι

τουριστική-σεζόν-με-ελλείψεις-στο-κό-809602

Δραματικές ελλείψεις προσωπικού παρατηρούνται σε καίριους τομείς των νησιωτικών δήμων ενώ πλησιάζει η φουλ σεζόν, με αιχμή του δόρατος τις κατά τόπους υπηρεσίες Καθαριότητας. Στο μεταξύ, οι ελάχιστοι εναπομείναντες εργαζόμενοι, που είναι κυριολεκτικά μετρημένοι στα δάκτυλα, υπερβάλλουν εαυτόν προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και οι πολλαπλάσιες ανάγκες της θερινής περιόδου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι προσδοκίες για κάλυψη των κενών με τους παρατασιούχους δεν επαληθεύονται μέχρι στιγμής, λόγω των λαθών που σημειώθηκαν στους προσωρινούς πίνακες, τα οποία «μεταθέτουν» το ενδιαφέρον των υποψηφίων στην ανάρτηση των τελικών πινάκων για το μόνιμο προσωπικό.

«Από προχθές δεν έχουμε προσωπικό στην Υπηρεσία Καθαριότητας, δεν έχουμε οδηγούς» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης. Η «αποδεκατισμένη» Υπηρεσία Καθαριότητας εξυπηρετείται από τρία άτομα, που έχουν επωμιστεί το βάρος ενός ολόκληρου νησιού, μετά τη λήξη της σύμβασης των τεσσάρων διμηνητών που ενίσχυσαν προσωρινά την Υπηρεσία Καθαριότητας. «Αυτή τη στιγμή ο δήμος είναι μείον 14 υπαλλήλους και περιμέναμε να καλύψουμε τις συγκεκριμένες θέσεις από τους παρατασιούχους, αλλά λόγω των λαθών που έγιναν στους προσωρινούς πίνακες δεν έχουμε πάρει κανέναν», υπογράμμισε ο δήμαρχος Σκοπέλου. Οι τρεις εναπομείναντες μόνιμοι εργάζονται από το πρωί μέχρι το βράδυ, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ.

Προβληματισμένος εμφανίζεται, παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Σκιάθου, Κώστας Γιαννίτσης, ο οποίος κάνει λόγο για σοβαρή υποστελέχωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του νησιού, καθώς από τους τριάντα παρατασιούχους που αναμένονταν, έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής δεκατρία άτομα. Στο μεταξύ, τα κενά που υπάρχουν αναμένεται να καλυφθούν με τους οκταμηνίτες που έχουν εγκριθεί και πρόκειται να αναλάβουν σύντομα δράση. Ο κ. Γιαννίτσης υπογραμμίζει ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες της θερινής περιόδου απαιτούνται τριανταπέντε άτομα, και «αυτή τη στιγμή έχουμε δεκαοχτώ εργάτες μαζί με τους τρεις μόνιμους. Εχουμε μεγάλο πρόβλημα και καταβάλλουμε προσπάθειες για να ανταπεξέλθουμε», είπε. Το πρόβλημα καθίσταται προφανές λόγω της κατακόρυφης ανόδου που παρουσιάζει ο πληθυσμός στη διάρκεια της θερινής περιόδου, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να υπενθυμίζει, σε όλους τους τόνους, ότι πρέπει να δοθεί η ανάλογη βαρύτητα από την πολιτεία.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Αλόννησος, με τον δήμαρχο του νησιού, Πέτρο Βαφίνη, να κάνει λόγο για ελλείψεις σε καθαριότητα, οδηγούς αλλά και χειριστές μηχανημάτων. Εν αναμονή των οριστικών πινάκων για τους παρατασιούχους, οι ανάγκες της Αλοννήσου καλύπτονται από πέντε εργάτες και έναν οδηγό απορριμματοφόρου, ενώ έλλειψη υπάρχει και στους οδηγούς που εξυπηρετούν τη δημοτική συγκοινωνία. «Εχουμε πάρα πολύ λίγα άτομα στη διάθεσή μας και χρειαζόμαστε τουλάχιστον πέντε ακόμη» όπως επεσήμανε ο κ. Βαφίνης, ο οποίος υπενθύμισε ότι «κάθε χρόνο προσλαμβάναμε δέκα εποχιακούς. Φέτος όμως, μείναμε χωρίς προσωπικό, γιατί μόνο δύο από τους δέκα παρατασιούχους δέχτηκαν να υπογράψουν πρόσληψη μέχρι στιγμής». Το πρόβλημα θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν, μέχρις ότου αναρτηθούν οι τελικοί πίνακες, με τον κ. Βαφίνη να υπογραμμίζει σε έντονους τόνους: «Εχουμε φτάσει στα όριά μας λόγω των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού που αντιμετωπίζουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου