ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Το Κ.Υ. Σκιάθου στο νέο κτίριο

το-κ-υ-σκιάθου-στο-νέο-κτίριο-814035

Στο νέο κτίριο που κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην περιφερειακή οδό Σκιάθου μεταφέρθηκε από την περασμένη Πέμπτη το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, το οποίο μετά από πολύχρονες προσπάθειες λειτουργεί πλέον σε αναβαθμισμένες συνθήκες.

Το Κέντρο Υγείας διαθέτει πλέον δύο πτέρυγες, όπου στη μία στεγάζονται το παιδιατρικό τμήμα και το γυναικολογικό και στη δεύτερη τα παθολογικά ιατρεία. Η μεταφορά του Κέντρου Υγείας έγινε μετά από αναμονή ενάμιση χρόνου – από τότε δηλαδή που το νέο κτίριο συνδέθηκε με τη ΔΕΗ.

Ο συντονιστής επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, Γιάννης Ριζοδήμος, είπε ότι «πλέον λειτουργούμε σε αναβαθμισμένες συνθήκες».

Το Κέντρο Υγείας Σκιάθου ευχαριστεί ιδιαίτερα με ανακοίνωσή του τον δήμαρχο του νησιού, Δημήτρη Πρεβεζάνο, και την Τεχνική Υπηρεσία, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα και παρά τον φόρτο του καλοκαιριού διευθέτησαν το θέμα του καθαρισμού των εξωτερικών χώρου του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, αλλά και θέματα που είχαν να κάνουν με την προσβασιμότητα.

Επισημαίνεται ότι το νέο κτίριο υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ, και η περίφραξη του κτιρίου με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ.

Η μεταφορά έγινε μετά από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τη μεταφορά του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας από την 5η ΥΠΕ.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του Κέντρου Υγείας είναι τα 24270 22222 & 2427350043, που λειτουργούν επί 24ωρης βάσης.

Σημαντικές οι ελλείψεις σε προσωπικό

Να σημειωθεί πάντως, ότι το Κέντρο Υγείας Σκιάθου εξακολουθεί να έχει σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, τόσο σε νοσηλευτικό και διασώστες – οδηγούς ασθενοφόρων, όσο και σε γιατρούς.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Υγείας λειτουργεί με δύο νοσηλεύτριες, ωστόσο η μία είναι υπό μετακίνηση και η δεύτερη είναι προσωρινή, ενώ για την εύρυθμη λειτουργία του απαιτούνται τουλάχιστον άλλες τρεις νοσηλεύτριες.

Σημαντικό όμως είναι και το πρόβλημα με τα πληρώματα των ασθενοφόρων, καθώς σε καθημερινή βάση οι βάρδιες δεν καλύπτονται πλήρως. Το Κέντρο Υγείας έχει δύο επικουρικούς διασώστες – οδηγούς ασθενοφόρων, ενώ για να καλύψει τις υφιστάμενες ανάγκες -και μάλιστα εν μέσω θερινής σεζόν- χρειάζεται άλλους δύο διασώστες.

Όσον αφορά, τέλος, στο ιατρικό προσωπικό, εκτιμάται ότι απαιτείται τουλάχιστον ένας γενικός ιατρός, καθώς από το Κέντρο Υγείας μετατέθηκαν δύο επιμελητές και πλέον αυτό λειτουργεί μόνο με δύο γενικούς ιατρούς. Επισημαίνεται ότι στο Κέντρο Υγείας αναμένονται τα αποτελέσματα προκήρυξης για την πλήρωση μίας θέσης γενικού ιατρού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου