ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πέτρος Βαφίνης: «Φοβόμαστε τι θα γίνει στο μέλλον»

πέτρος-βαφίνης-φοβόμαστε-τι-θα-γίνει-814041

Στην Αλόννησο, στη θέση Γερακίνας Λάκκα, όπου βραδινές ώρες της περασμένης Τετάρτης εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά, παραμένει για λόγους πρόληψης ένα πυροσβεστικό όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου με πέντε πυροσβέστες, μαζί με δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σταθμού Αλοννήσου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι σε επαγρύπνηση, ενώ στο νησί υπάρχει φόβος για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής.

Φλόγα στην πληγείσα από τη φωτιά περιοχή δεν υπάρχει, όμως παρά το γεγονός ότι το Σάββατο και την Κυριακή έβρεξε στο νησί, εντούτοις σε ορισμένα σημεία η καμένη περιοχή συνεχίζει να καπνίζει. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιτηρούν την επίμαχη περιοχή για λόγους πρόληψης. Ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, σημειώνει ότι η πυρκαγιά ήταν πολύ μεγάλη και φαίνεται και από το αποτέλεσμά της, αλλά και από το γεγονός ότι παρά τη βροχή, η περιοχή συνεχίζει να βγάζει καπνούς.

Η δημοτική αρχή Αλοννήσου έχει διαθέσει για λόγους πρόληψης ένα βυτιοφόρο όχημα που βρίσκεται σε επιφυλακή. «Αυτό που μας φοβίζει όμως είναι το τι θα γίνει στο μέλλον. Αν θα υπάρχει και άλλο κρούσμα για το υπόλοιπο καλοκαίρι. Δεν εφησυχάζουμε», είπε ο δήμαρχος, επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος θεωρεί ότι η φωτιά ήταν έργο εμπρησμού.

Επισημαίνεται ότι η πυρκαγιά κατέκαψε πεύκα σε έκταση 200 στρεμμάτων, ενώ έφτασε να απειλήσει πεντάστερο ξενοδοχείο και βίλα στην επίμαχη περιοχή. Η προανάκριση για τα ακριβή αίτια πρόκλησης συνεχίζεται, χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Πυρκαγιά σε σούπερ μάρκετ στη Σκιάθο

Στο μεταξύ, μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε προχθές στις 6.30 το πρωί σε μάρκετ στην περιοχή Κολιός Σκιάθου. Στον τόπο έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με οχτώ πυροσβέστες, οι οποίοι άρχισαν άμεσα τις ρίψεις νερού, πλην όμως η φωτιά είχε ήδη λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Ύστερα από πολύωρη μάχη οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά στις 10 το πρωί, όμως δυστυχώς το μάρκετ είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Το Ανακριτικό του Πυροσβεστικού Σταθμού συνεχίζει την προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα της φωτιάς το μάρκετ δεν λειτουργούσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου