ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας στη Σκόπελο

ελλείψεις-σε-προσωπικό-καθαριότητας-816782

Τα σημαντικά λειτουργικά προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας στο νησί της Σκοπέλου επισημαίνει, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: “Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού, ότι τα προβλήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών καθαριότητας στους Δήμους θα λύνονταν με την προκήρυξη 3Κ/2018, αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν αλλά και να διογκώνονται.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Σκοπέλου από τα 14 άτομα που έπρεπε να στελεχώνουν την υπηρεσία καθαριότητας, αυτή τη στιγμή υπηρετούν τρείς, οι οποίοι προέρχονται από τον προσωρινό πίνακα επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ/2018. Οι υπόλοιποι υπάλληλοι καθαριότητας απασχολούνται με δίμηνες συμβάσεις, οι οποίες μάλιστα λήγουν σε λίγες ημέρες, στις 26 Ιουνίου 2018.

Για να καλυφθούν τα λειτουργικά κενά, ο Δήμος Σκοπέλου έχει εισηγηθεί προς το υπουργείο τη σύναψη οκτάμηνων συμβάσεων, όμως η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα και καθυστερεί σημαντικά. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η διαδικασία των οχτάμηνων συμβάσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου, ακριβώς δηλαδή στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην έλλειψη οδηγών απορριμματοφόρων, καθώς την παρούσα χρονική στιγμή υπάρχουν μόνο δύο οδηγοί, οι οποίοι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες αποκομιδής σκουπιδιών από όλο το νησί. Εξάλλου, η θερινή περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και μαζί της έχει αυξηθεί ο πληθυσμός του νησιού, με την έλευση επισκεπτών, συνεπώς και τα απορρίμματα.

Θα πρεπεί να βρεθεί άμεσα λύση, για να αντιμετωπιστεί ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα με δυσάρεστες συνέπειες για τη δημόσια υγεία, αλλά και την τουριστική εικόνα του νησιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου