ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κοινωνικό φαρμακείο στην Αλόννησο

κοινωνικό-φαρμακείο-στην-αλόννησο-819067

Διευρύνεται ο κύκλος των δράσεων του Κέντρου Κοινότητας Αλοννήσου, με την προοπτική δημιουργίας Κοινωνικού φαρμακείου και Κοινωνικού παντοπωλείου στο νησί, προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των κατοίκων.

Στο μεταξύ, ενήλικες και παιδιά γίνονται αποδέκτες των δράσεων που αναπτύσσονται από το Κέντρο Κοινότητας του νησιού, με τον δήμαρχο Αλοννήσου, Πέτρο Βαφίνη, να υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για μια πολύ σημαντική δομή, που προσφέρει πολλά στην τοπική κοινωνία». Μέσω του Κέντρου Κοινότητας θα δημιουργηθούν οι δύο προαναφερθείσες νέες δομές, το Κοινωνικό παντοπωλείο και το Κοινωνικό φαρμακείο, τα οποία αναμένεται να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το έργο που παράγεται.

Σημαντική θέση κατέχει, εξάλλου, στις μέχρι τώρα δράσεις του Κέντρου Κοινότητας Αλοννήσου η ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, με αποδέκτες δεκάδες μαθητές. Συγκεκριμένα, στις 16 και στις 18 Μαΐου τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αλοννήσου μαζί με τον αγροτικό ιατρό Γεώργιο Βαλάκο του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου, πραγματοποίησαν ενημέρωση – παρουσίαση με θέματα «Εξαρτήσεις, έμφυλες ταυτότητες, τα δικαιώματα των γυναικών και τα δικαιώματα των παιδιών», στους μαθητές του Γυμνασίου Αλοννήσου και στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας, που διοργανώθηκε κατόπιν πρόσκλησης που έλαβαν από τη Διεύθυνση του Γυμνασίου – Λυκείου Αλοννήσου.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας, Βασιλική Σταλιά, πραγματοποίησε ενημέρωση στους μαθητές του Γυμνασίου για θέματα που αφορούν τις εξαρτήσεις. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του δημαρχείου Αλοννήσου.

Κατά τη δεύτερη φάση, η κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας, Ευσταθία Τσανακίδου, πραγματοποίησε ενημέρωση – παρουσίαση στους μαθητές του Γυμνασίου Αλοννήσου για τις «Εμφυλες ταυτότητες, τα δικαιώματα των γυναικών και τα δικαιώματα των παιδιών». Κατόπιν ακολούθησε συμπληρωματική παρουσίαση για τις εξαρτήσεις, από την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας, Βασιλική Σταλιά, και από τον αγροτικό γιατρό Γεώργιο Βαλάκο του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου, στο αμφιθέατρο του δημαρχείου Αλοννήσου.

Το κέντρο κοινότητας του Δήμου Αλοννήσου, ευαισθητοποιημένο σε θέματα που αφορούν τη σχολική κοινότητα του δήμου, στοχεύει στη συστηματικότερη ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου