ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πλήρης Μετεωρολογικός Σταθμός στο Γυμνάσιο Γλώσσας

πλήρης-μετεωρολογικός-σταθμός-στο-γυ-821379

Στο Γυμνάσιο της Γλώσσας Σκοπέλου, την Παρασκευή 1η Ιουνίου, τέθηκε σε λειτουργία και συνδέθηκε με το δίκτυο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) του Αστεροσκοπείου Αθηνών πλήρης Μετεωρολογικός Σταθμός.

Ο Σταθμός θα μεταδίδει αυτόματα μετεωρολογικά στοιχεία, όπως θερμοκρασία, υγρασία, ταχύτητα και κατεύθυνση ανέμου, βροχόπτωση, ηλιακή ακτινοβολία, κλπ, χρήσιμα για την εγκυρότερη πρόβλεψη του καιρού στην περιοχή των Βορείων Σποράδων.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν Μετεωρολογικοί Σταθμοί στη Σκιάθο, στη Σκόπελο (Χώρα) και στην Αλόννησο. Τα μετεωρολογικά δεδομένα θα τα επεξεργάζονται οι μαθητές, θα τα παρουσιάζουν στην ιστοσελίδα του Γυμνασίου και θα παρουσιάζονται στους κατοίκους της Γλώσσας σε απ’ ευθείας μετάδοση.

Ο Μετεωρολογικός σταθμός αποτελεί την 1η φάση ενός μεγαλόπνοου εκπαιδευτικού – πιλοτικού προγράμματος, που ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου στο Γυμνάσιο Γλώσσας, σε συνεργασία με τον συντοπίτη κ. Απόστολο Δ. Παναγιώτου, Ομότιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ, με στόχο την εξοικείωση των μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Η 1η φάση, ο Μετεωρολογικός Σταθμός, είναι δωρεά του Δρ. Γεωργίου Ι. Σταματίου, Ιατρού-Γυναικολόγου και Προέδρου του ΔΣ του ΙΑΣΩ, τον οποίο ευχαριστούν θερμά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η Σχολική Επιτροπή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου