ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Καινοτόμα τουριστική πρόταση με επίκεντρο το αεροδρόμιο Σκιάθου

καινοτόμα-τουριστική-πρόταση-με-επίκ-2914

Διερευνητική επαφή με φορείς της Σκιάθου είχαν στελέχη της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της πρότασης προώθησης θεματικών δράσεων που προτείνει η υπηρεσία με στόχο την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος. Η νέα πρόταση αφορά τη λήψη φωτογραφιών κατά την προσγείωση ή την απογείωση του αεροπλάνου, που κερδίζει διαρκώς έδαφος σε εκθέσεις του εξωτερικού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο της ΠΥΤ Θεσσαλίας με επικεφαλής τον προϊστάμενο Ελέγχων και Τουριστικής Ανάπτυξης, Νικόλαο Σαρούκο, και τον τμηματάρχη της ΠΥΤ, Ιωάννη Τσιμπερίδη, πραγματοποίησε, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, ελέγχους στη Σκιάθο με την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου.

Εκτός των ελέγχων που πραγματοποίησαν σε τουριστικά καταλύματα για την τήρηση της νομιμότητας λειτουργίας τους, παραβρέθηκαν σε συνάντηση με τους επαγγελματίες του κλάδου των ενοικιαζομένων δωματίων, όπου ενημέρωσαν και παρουσίασαν τον τρόπo αδειοδότησης των τουριστικών καταλυμάτων, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας notifybusinness.gov.gr για την υποβολή γνωστοποίησης των δραστηριοτήτων που διέπονται από τον Ν.4442/2016.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν διερευνητικές επαφές με τον δήμαρχο Σκιάθου, Δημήτρη Πρεβεζάνο, και τον διευθυντή της FRAPORT για τον Αερολιμένα Σκιάθου, Στέφανο Λαμπρόπουλο, στις οποίες προτάθηκε από την Υπηρεσία η υλοποίηση σχετικής δράσης για την ανάπτυξη Θεματικού Τουρισμού PLANE SPOTTING, που σημαίνει σημείο όπου προσγειώνονται ξυστά στην αρχή του διαδρόμου τα αεροσκάφη και οι λάτρεις της αεροπορίας βιντεοσκοπούν ή φωτογραφίζουν την προσγείωση ή απογείωση. Η δράση αυτή προσελκύει σημαντικό αριθμό τουριστών που θέλουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία.

Οι πρώτες διερευνητικές επαφές ανέδειξαν το εκατέρωθεν υψηλό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών η συγκεκριμένη πρόταση θα δώσει νέα ώθηση, ως συγκριτικό πλεονέκτημα, στην εικόνα του νησιού του Παπαδιαμάντη καθώς και μία επιπλέον δραστηριότητα που θα διαφημίζεται στις ευρωπαϊκές εκθέσεις τουρισμού.

Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού στοχεύει εντός του προσεχούς διαστήματος να διευρύνει τις πρωτοβουλίες αυτές, αποδεικνύοντας όχι μόνον την υψηλή κατάρτιση του δυναμικού της, αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί ζωντανό κύτταρο πρωτοβουλιών και καινοτομίας, με σκοπό να ενισχυθεί η τουριστική ταυτότητα όλης της Θεσσαλίας

Η συγκεκριμένη Υπηρεσία, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού και της στρατηγικής της για ενδυνάμωση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και με γνώμονα την καινοτομία και τη διαχρονικότητα αυτού κάθε αυτού του τουριστικού προϊόντος, ξεκίνησε ήδη την υλοποίηση σχετικής δράσης για την ανάπτυξη Θεματικού Τουρισμού PLANE SPOTTING στη Σκιάθο, σε έναν προορισμό τον οποίο οι λάτρεις της αεροπορίας στον παγκόσμιο χάρτη μνημονεύουν με πάθος, αναφορικά με τη μοναδικότητα της εμπειρίας που προσφέρει ο Διεθνής Αερολιμένας Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού στοχεύει εντός του προσεχούς διαστήματος να διευρύνει τις πρωτοβουλίες αυτές, αποδεικνύοντας όχι μόνον την υψηλή κατάρτιση του δυναμικού της, αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί ζωντανό κύτταρο πρωτοβουλιών και καινοτομίας, με σκοπό να ενισχυθεί η τουριστική ταυτότητα όλης της Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου