ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στη γραμμή των νησιών δρομολογείται το Flying Cat 5

στη-γραμμή-των-νησιών-δρομολογείται-τ-5708

Στη γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων δρομολογείται από μεθαύριο Παρασκευή 25 Μαΐου το Flying Cat 5 της Hellenic Seaways, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των νησιών από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη. Τις υπόλοιπες μέρες θα εξυπηρετεί τη γραμμή από Αγιο Κωνσταντίνο προς τα νησιά και αντίστροφα.

Στο μεταξύ, επείγον αίτημα κατέθεσαν οι τρεις δήμαρχοι των Βορείων Σποράδων για έκτακτη δρομολόγηση του Flying Cat την ερχόμενη Κυριακή 27 Μαΐου, παραμονή της εορτής του Αγίου Πνεύματος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν η Σκόπελος, η Αλόννησος και όλα τα νησιά κατ’ επέκταση, που αναμένεται να συγκεντρώσουν πλήθος επισκεπτών.

Συγκεκριμένα, τα πλοία της Hellenic Seaways δεν θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια τη συγκεκριμένη μέρα λόγω αργίας, ενώ ο «Πρωτέας» της ΑΝΕΣ θα πραγματοποιήσει τροποποιημένο δρομολόγιο και θα αποπλεύσει την Κυριακή 27 Μαΐου στις 8 το πρωί από το λιμάνι του Βόλου με προορισμό τη Σκιάθο, τη Γλώσσα και το Μαντούδι της Εύβοιας.

Οι δήμαρχοι των τριών νησιών ζητούν να αποπλεύσει, κατ’ εξαίρεση, στις 7 το απόγευμα της Κυριακής το Flying Cat από το λιμάνι του Βόλου προς τις Βόρειες Σποράδες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες των πτήσεων τσάρτερ που θα αφιχθούν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου από το εσωτερικό και το εξωτερικό, και έχουν ως προορισμό τη Σκόπελο και την Αλόννησο.

Το αίτημα καθίσταται επείγον και λόγω του γεγονότος ότι πολλοί επιστήμονες και ερευνητές αναμένεται να ταξιδέψουν, παράλληλα, στην Αλόννησο, λόγω της έναρξης των μαθημάτων στη Διεθνή Ακαδημία Ομοιοπαθητικής, που λειτουργεί επί σειρά ετών στο νησί και συγκεντρώνει συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου