ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Απόβαση» φουσκωτών στη Σκόπελο

απόβαση-φουσκωτών-στη-σκόπελο-27744

Ομάδα γιατρών από τον Βόλο θα προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες της στον πληθυσμό της Γλώσσας και του Νέου Κλήματος της Σκοπέλου, στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης που υλοποιεί ο Ομιλος Φουσκωτών Σκαφών Μαγνησίας «Αργοναύτες». Πέντε σκάφη και εννέα γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους αύριο Σάββατο 5 Μαΐου στο Αγροτικό Ιατρείο της Γλώσσας, προς όφελος των κατοίκων των παραπάνω χωριών.

Με πρωτοβουλία του ίδιου Ομίλου, παράλληλα, θα ενισχυθούν τα δημοτικά σχολεία της Γλώσσας και του Νέου Κλήματος με γραφική ύλη, αναλώσιμα υλικά και δύο φωτοτυπικά μηχανήματα, τα οποία και θα φτάσουν στο νησί σήμερα Παρασκευή 4 Μαΐου. Τα αναλώσιμα υλικά συγκεντρώθηκαν με τη βοήθεια φίλων και χορηγών του Ομίλου, που διαθέτουν ανάλογες ευαισθησίες.

Ο πρόεδρος του Ομίλου, Αντώνης Πασχούδης, επεσήμανε με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι «αναπτύσσουμε ποικίλες δράσεις και στην προκειμένη περίπτωση βοηθούμε τη Σκόπελο, ορμώμενοι από τα προβλήματα που αντιμετώπισε το νησί λόγω της θεομηνίας του 2015, και θεωρήσαμε εύλογο και σκόπιμο να βοηθήσουμε ένα νησί που βρίσκεται δίπλα μας».

Ο δραστήριος Ομιλος που ανήκει στην Ομοσπονδία Τουριστικών Σκαφών Ελλάδος, δημιουργήθηκε στον Βόλο τον Απρίλιο του 2009 από μια παρέα φίλων, με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη για τη θάλασσα. Απώτερος σκοπός είναι η παρέα να μεγαλώσει με την προσθήκη νέων μελών που διαθέτουν φουσκωτό σκάφος και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη δράση.

Ο κύκλος της κοινωνικής προσφοράς είναι ευρύς, αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα, έφτασε μέχρι τα Ψαρά και συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη. Η δράση που θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο περιλαμβάνει τεστ παπ, καρδιογράφημα και διάφορες άλλες ιατρικές εξετάσεις, στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που είναι σημαντική για τον τοπικό πληθυσμό.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου