ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ιατρική αποστολή στη Σκόπελο

ιατρική-αποστολή-στη-σκόπελο-43488

Δωρεάν εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν προσεχώς στους κατοίκους της Σκοπέλου με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Σκοπέλου, σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας, από ομάδα επτά ατόμων: ιατρών και νοσηλευτών.

Κινητή μονάδα της 5ης ΥΠΕ θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου από τη Δευτέρα 7 Μαΐου έως την Πέμπτη 10 Μαΐου το μεσημέρι, και από την Πέμπτη 10 Μαΐου το απόγευμα έως το Σάββατο 12 Μαΐου το μεσημέρι στην περιοχή Ελευθερώτριας στην είσοδο της Γλώσσας, στα σχολεία.

Οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης από τις κινητές μονάδες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αρμόδια αντιδήμαρχος Αθηνά Ντάκη, «πρώτη φορά έρχεται το συγκεκριμένο μικτό κλιμάκιο στο νησί, προκειμένου να εξεταστεί ο τοπικός πληθυσμός».

Οι εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο νησί περιλαμβάνουν μαστογραφία και πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού σε γυναίκες, κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 6940306978.

Μέτρηση οστικής μάζας, έλεγχο για οστεοπόρωση σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και σε άνδρες άνω των 60 ετών, κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 6940306978.

Ελεγχο αναπνευστικής λειτουργίας, σπιρομέτρηση για καπνιστές καπνίστριες άνω των 40 ετών, κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 6940306978.

Οσοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού, μπορούν να επικοινωνούν με το παραπάνω τηλέφωνο από τη Δευτέρα 30 Απριλίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, εκτός Σαββατοκύριακου.

Το κόστος μεταφοράς της Κινητής Μονάδας, καθώς και τα εισιτήρια του προσωπικού που τη συνοδεύει, είναι χορηγία της Α.Ν.Ε.Σ.

Εξετάσεις για παιδιά

Παιδιατρικές εξετάσεις προγραμματίζονται παράλληλα στη Σκόπελο, κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Σκοπέλου με τον Ομιλο Φουσκωτών Σκαφών Μαγνησίας «Αργοναύτες». Όπως αναφέρει η κ. Ντάκη, στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκίνησε πέρυσι, αναμένεται επίσκεψη ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα εξετάσουν τα παιδιά του νησιού.

Η επίσκεψη του συγκεκριμένου κλιμακίου θα προηγηθεί της επίσκεψης της κινητής μονάδας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και επικεντρώνεται στα παιδιά.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου