ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρεμιέρα πτήσεων από εξωτερικό στο αεροδρόμιο Σκιάθου

πρεμιέρα-πτήσεων-από-εξωτερικό-στο-αε-44961

Με άρωμα Αγγλίας ανοίγει στις 2 Μαΐου ο κύκλος των πτήσεων από το εξωτερικό στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, το οποίο θα βρεθεί για μια ακόμη χρονιά στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος με δύο επιπλέον απευθείας πτήσεις, μια έξτρα από το Γκάτγουϊκ της Αγγλίας και μια από το Κατοβίτσε της Πολωνίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι πτήσεις εξωτερικού αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για σταδιακή διεύρυνση της τουριστικής σεζόν.

Οι οιωνοί της φετινής σεζόν είναι θετικοί, με τον τουρ οπερέιτορ Αλέκο Ευσταθίου, πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, να δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό αναμένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω αυξητική τάση, ενισχύοντας τους τουριστικούς δείκτες του νησιού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της καινούργιας σεζόν που ανοίγει σύντομα αυλαία, η πρώτη πτήση της σεζόν θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου με τσάρτερ της Τόμας Κουκ, χωρητικότητας 220 θέσεων, από το Μάντσεστερ.

Ο κύριος όγκος των πρώτων πτήσεων από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο της Σκιάθου αναμένεται δύο μέρες μετά, την Παρασκευή 4 Μαΐου, με σύνολο αφίξεων περί τα 1.500 άτομα τουλάχιστον.

Συγκεκριμένα, τότε προγραμματίζονται εννέα συνολικά πτήσεις. Επτά πτήσεις είναι αγγλικές (τέσσερις της Τόμας Κουκ και τρεις της Τούι, από Νιούκασλ, από Μπέρμιγχαμ, από Ιστ Μίντλαντ και Στάνστετ).

Επίσης την Παρασκευή 4 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πτήση της σεζόν από Γερμανία, και συγκεκριμένα από τον Μόναχο, με τον Κόνδορα.

Κατόπιν, την Κυριακή 6 Μαΐου προγραμματίζονται και πάλι δύο πτήσεις από Αγγλία με την Τόμας Κουκ, η πρώτη από το Γκάτγουϊκ και η δεύτερη από το Μάντσεστερ, και σταδιακά αυξάνεται ο όγκος των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Στο μεταξύ, οι πτήσεις από Σκανδιναβία ξεκινούν στις 12 Μαΐου από Κοπεγχάγη με την εταιρεία Απόλλο και στα μέσα Ιουνίου ξεκινούν οι αφίξεις των Ιταλών, οι οποίοι έχουν αναδειχθεί σε πολύ δυναμική τουριστική αγορά για τη Σκιάθο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων γενικότερα τα τελευταία χρόνια.

Ο μέσος όρος διαμονής των ξένων τουριστών είναι από 7 μέχρι 14 μέρες και η σεζόν θα διαρκέσει μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν.

Εργα από τη Fraport Greece

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πρόσφατα ο επικεφαλής της γερμανικής Fraport AG, και η μητρικής της Fraport Greece, δρ Στέφαν Σούλτε, στόχος είναι τα μισά από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια να είναι έτοιμα το 2019, και συγκεκριμένα της Ζακύνθου, της Καβάλας και των Χανίων πριν από το καλοκαίρι του 2019, ενώ της Κεφαλονιάς, του Ακτίου, της Σάμου και της Σκιάθου μετά το καλοκαίρι του 2019. Για το 2020 προγραμματίζεται η ολοκλήρωση των έργων σε Μυτιλήνη, Κω, Ρόδο και Σαντορίνη, ενώ πριν από το καλοκαίρι του 2021 επιδιώκεται να τελειώσουν τα έργα σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Μύκονο.

Το τετραετές πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει τη δημιουργία 5 νέων τερματικών σταθμών σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κω, Κεφαλονιά και Μυτιλήνη, αλλά και κρίσιμα έργα ανάπτυξης και αναβάθμισης σε όλα τα αεροδρόμια. Πιο συγκεκριμένα, τα έργα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αύξηση των σταθμών Check-in, των σημείων ελέγχου και ασφαλείας και των ζωνών παραλαβής αποσκευών, ενώ εκτεταμένες εργασίες θα πραγματοποιηθούν και σε σχέση με την ασφάλεια των αεροδρομίων, όπως ανακαίνιση οδοστρωμάτων στους διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης, εγκατάσταση συστημάτων για τον έλεγχο των αποσκευών, αλλά και ανακαίνιση – κατασκευή πυροσβεστικών σταθμών.

Συνολικά, το εμβαδόν των τερματικών σταθμών και στα 14 αεροδρόμια θα αυξηθεί κατά 100.000 τ.μ., ενισχύοντας σημαντικά τη χωρητικότητα και τη δυναμικότητα των αεροδρομίων.

Η Fraport Greece που παρέλαβε τα αεροδρόμια στις 11 Απριλίου του 2017 έχει ενεργοποιήσει επενδυτικό πρόγραμμα 415 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εξωραϊστεί η εικόνα και να βελτιωθούν οι υποδομές των παραπάνω περιφερειακών αεροδρομίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου