ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Περιβαλλοντική δράση ξεκινάει από τη Σκιάθο

περιβαλλοντική-δράση-ξεκινάει-από-τη-46146

Από τη Σκιάθο αρχίζει η περιβαλλοντική εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2018», που πραγματοποιείται για 23η χρονιά και περιλαμβάνει εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών, βυθού και φυσικών περιοχών. Τη δράση διοργανώνει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, και έχει στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση μικρών και μεγάλων πολιτών για τη διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η εκστρατεία υποστηρίζεται, για ακόμα μια χρονιά, από τον ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος ως επίσημος πρεσβευτής της ενσαρκώνει τις αξίες της απρόσκοπτης προσπάθειας και το όραμα για καθαρό και υγιές θαλάσσιο περιβάλλον.

Μετά την πολύ γόνιμη συνεργασία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS με δήμους και φορείς από όλη την Ελλάδα, η εκστρατεία συνεχίζεται με αφετηρία τη Σκιάθο. Πιο συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη 19 Απριλίου, στην παραλία Μπούρτζι, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει τον πρώτο κεντρικό του καθαρισμό στο πλαίσιο της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2018», με τη συνεργασία του Δήμου Σκιάθου και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».

«Η φετινή εκστρατεία επικεντρώνεται στο ζήτημα των πλαστικών. Τα πλαστικά μιας χρήσης κάνουν περισσότερο κακό απ’ όσο νομίζεις. Γιατί συχνά δεν ανακυκλώνονται. Μην ξεχνάς να αναζητάς το σήμα της ανακύκλωσης. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί από μόνο του. Είμαστε όλοι μέρος αυτού του προβλήματος, ας γίνουμε και μέρος της λύσης υιοθετώντας μια προσωπικά υπεύθυνη στάση στην καθημερινότητά μας. Πάρε μέρος στους εθελοντικούς καθαρισμούς που διοργανώνει και συντονίζει πανελλαδικά, κάθε χρόνο το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Η διάρκειά της εκστρατείας είναι από 16 Απριλίου μέχρι 30 Ιουνίου, και όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα της εκστρατείας www.medsoscleanup.gr ή να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στο 210 8228795».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου