ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέπτεται τη Σκιάθο

το-χαμόγελο-του-παιδιού-επισκέπτετ-48978

Στη Σκιάθο θα βρίσκονται στελέχη του «Χαμόγελου του παιδιού», προκειμένου να πραγματοποιήσουν ενημερωτικές δράσεις στο διάστημα από 17 έως 20 Απριλίου, μετά από πρόταση του πολιτιστικού συλλόγου «Η Σκιάθος», προς τον οργανισμό.

Οι ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν, «αγκαλιάζουν» πολύ σοβαρά ζητήματα όπως: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο», «Κακοποίηση – παραμέληση παιδιού» και «Σχολικός εκφοβισμός», θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των διδακτικών ωρών, και αναμένεται να τις παρακολουθήσουν περισσότεροι από 400 μαθητές.

Το πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου, περιλαμβάνει επίσης εκδήλωση ανοικτή στο κοινό, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Απριλίου στις 18.30 στην αίθουσα Γυμνασίου-Λυκείου του νησιού, με θέμα τον ρόλο των γονέων στην πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης -παραμέλησης παιδιού.

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι η Βάσω Χατζή, ψυχολόγος του τμήματος πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών, του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η Αρια Σεβλιανού, κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Υγείας Σκιάθου και οικογενειακή θεραπεύτρια – MSc ψυχικής υγείας και η Στεφανία Ξυδιά, κοινωνιολόγος ειδική σε θέματα διαχείρισης παιδιών ΑΜΕΑ.

Η πρόταση του πολιτιστικού συλλόγου «Η Σκιάθος», προς το «Χαμόγελο του παιδιού», προέκυψε από τις σοβαρές ανάγκες σε θέματα υποστήριξης, που έχει εντοπίσει, μέσα από την πολύχρονη δράση του. Ο Σύλλογος υποστηρίζεται, εξάλλου, τον τελευταίο χρόνο από την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, Αρια Σεβλιάνου, η οποία βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας της Σκιάθου με απόσπαση από το Νοσοκομείο του Βόλου για δύο χρόνια και επιτελεί σημαντικό έργο.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές των παρεμβάσεων: «Η τουριστική δραστηριότητα λόγω της εποχικότητας και των μεγάλων πληθυσμιακών αλλαγών, σε συνδυασμό με το μεγάλο αριθμό οικονομικών μεταναστών, είτε εποχικών και μόνιμων, είτε εσωτερικής ή εξωτερικής μετανάστευσης, διαταράσσουν τις ισορροπίες της τοπικής κοινωνίας και κατ’ επέκταση το οικογενειακό περιβάλλον, με παραβατικές συμπεριφορές σε πολλές περιπτώσεις, για ορισμένες από τις οποίες έχει ενεργήσει «Το Χαμόγελο του παιδιού».

Για τη συνεργασία και την ανταπόκριση, ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Σκιάθος», ευχαριστεί θερμά τον Γρηγόρη Λιογγαρίδη, συντονιστή του Κέντρου άμεσης κοινωνικής επέμβασης Θεσσαλίας, του οργανισμού «Το Χαμόγελο του παιδιού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου