ΣΠΟΡΑΔΕΣ

To CNN «ψηφίζει» Σκόπελο

to-cnn-ψηφίζει-σκόπελο-49741

Το νησί συγκαταλέγεται στους 36 λόγους για επίσκεψη στην Ελλάδα

Γαλάζιος ουρανός, σμαραγδένιες θάλασσες και ασβεστωμένα χωριά. Ετσι, περιγράφει το CNN την Ελλάδα. Το αμερικανικό δίκτυο σε δημοσίευμά του παρουσιάζει 36 λόγους για να επισκεφτεί ένας ταξιδιώτης τη χώρα μας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πανέμορφα μέρη αλλά και να γευτούν νόστιμη κουζίνα.

Ανάμεσά τους βλέπουμε τη Σκόπελο, τα Μετέωρα, την Κάρπαθο, που τη χαρακτηρίζει ως ένα από τα πιο μυστηριώδη και γοητευτικά νησιά του Αιγαίου, το χωριό Πύργος στην Τήνο που αποτελεί παράδεισο για το μάρμαρο, το ούζο, το χρυσό στεφάνι της Βεργίνας, αλλά και η αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Οι 36 λόγοι του CNN που θα πείσουν τους ταξιδιώτες να επισκεφτούν την Ελλάδα είναι η Πορτάρα στη Νάξο, η Κάρπαθος, η Ιος, τα φρέσκα θαλασσινά, η παραλία «της Γριάς το πήδημα» στην Ανδρο, η βόλτα στο ηφαίστειο της Σαντορίνης , η Σκόπελος, ο Πύργος, το χωριό του μαρμάρου στην Τήνο, το Παλάτι της Κνωσού, το ούζο, το χρυσό στεφάνιο της Βεργίνας , η Πάρος, το Παλαμήδι στο Ναύπλιο, τα κεραμικά, η Ακρόπολη, η Ρόδος και Λίνδος, η αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, οι Μυκήνες, οι Δελφοί, τα Χανιά, τα Μετέωρα , η πόλη της Κέρκυρας, η Μικρή Βενετία στη Μύκονο, η Μονεμβασιά, το Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης, η Θεσσαλονίκη, η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, ο Μυστράς, το Φαράγγι της Σαμαριά ς, ο Αγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης, το Πάρκο Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα, το Ζαγόρι, το streetart, οι δίπλες, το Λιτόχωρο στον Ολυμπο .

Στο μεταξύ, έχουν γραφεί και αγγλικοί διθύραμβοι για τη Σκόπελο, που κατατάσσεται στα 19 καλύτερα νησιά της Ελλάδος, σύμφωνα με αφιέρωμα της Βρετανικής Telegraph. Το συγκεκριμένο αφιέρωμα πλαισιώνεται από το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, το οποίο υπογραμμίζει τις φυσικές ομορφιές και το προφίλ του νησιού.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται, παράλληλα, λόγος για την ταινία «ΜammaMia», τις βίλες του νησιού, τα καταλύματα αλλά και τον μοναστηριακό πλούτο που αποτελεί πόλο έλξης για τους φίλους του θρησκευτικού τουρισμού.

Σχολιάζοντας το παραπάνω δημοσίευμα επαγγελματίες του νησιού που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, υπογραμμίζουν ότι είναι πολύ θετικό για τη Σκόπελο κάθε δημοσίευμα και κάθε αφιέρωμα που βλέπει το φως της δημοσιότητας, ενώ τονίζουν παράλληλα ότι θα ήταν ευχής έργο αν γυρίζονταν και άλλες ταινίες μελλοντικά στο νησί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου