ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αύξηση μορίων σε 14 σχολεία Σκοπέλου και Αλοννήσου

αύξηση-μορίων-σε-14-σχολεία-σκοπέλου-και-54126

Εκτός λίστας δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων μένει η Σκιάθος, όπου όμως «παραδοσιακά» σημειώνονται και οι περισσότερες παραιτήσεις αναπληρωτών. Η μικρή μοριοδότηση των εκπαιδευτικών που καλούνται να υπηρετήσουν στο νησί αποτελεί «αντικίνητρο», και πολλοί αναπληρωτές προτιμούν να μείνουν εκτός πινάκων παρά να αποδεχτούν τον διορισμό τους σε σχολεία στη Σκιάθο, όπου θα χρειαστεί να στήσουν νοικοκυριό από την αρχή.

Αποτέλεσμα, κάθε χρόνο τα σχολεία στο νησί να μένουν χωρίς εκπαιδευτικούς, και τα κενά -ακόμη και σε βασικές ειδικότητες- να αναπληρώνονται έως και δύο μήνες μετά την έναρξη των σχολικών μαθημάτων.

Παρά την πρόταση τόσο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας όσο και της τοπικής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμπεριληφθούν τα σχολεία της Σκιάθου στις δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες, η περιοχή φαίνεται να μένει εκτός, όπως τουλάχιστον αποτυπώνεται στην πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για τον επανακαθορισμό των δυσπρόσιτων σχολείων και τη μοριοδότησή τους, που έχει σταλεί στα κεντρικά υπηρεσιακά συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να στείλουν τις εισηγήσεις τους.

Σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, στον νομό Μαγνησίας δυσπρόσιτες χαρακτηρίζονται 14 συνολικά σχολικές μονάδες σε Σκόπελο και Αλόννησο, στις οποίες προτείνεται αύξηση της μοριοδότησης από ένα έως και τρία μόρια, που εκτιμάται ότι ίσως αποτελέσουν κίνητρο συγκράτησης των αναπληρωτών στα νησιά.

Συγκεκριμένα προτείνεται στη Δευτεροβάθμια, μοριοδότηση του Γυμνασίου Σκοπέλου με δέκα μόρια έναντι εννέα, του Γυμνασίου Γλώσσας με 11 μόρια έναντι εννέα, του Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Αλοννήσου με 12 μόρια έναντι δέκα, του ΕΠΑΛ Σκοπέλου με δέκα μόρια έναντι εννέα, του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου με δέκα μόρια έναντι εννέα.

Στην Πρωτοβάθμια προτείνεται η μοριοδότηση του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου με δέκα μόρια έναντι οκτώ, του 1ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Σκοπέλου με δέκα μόρια έναντι οκτώ, του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου με 12 μόρια έναντι εννέα, του 3ου Νηπιαγωγείου Γλώσσας – Σκοπέλου με 11 μόρια έναντι οκτώ, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας – Σκοπέλου με 11 μόρια έναντι οκτώ, του 3ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κλήματος Σκοπέλου με 11 μόρια έναντι οκτώ, του Νηπιαγωγείου Αλοννήσου με 12 μόρια έναντι εννέα, του 4ου Νηπιαγωγείου Σκοπέλου Κλήματος με 11 μόρια έναντι οκτώ και του 2ου Νηπιαγωγείου Σκοπέλου με δέκα μόρια έναντι οκτώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου