ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πασχαλινός προορισμός το Πήλιο

πασχαλινός-προορισμός-το-πήλιο-60883

Την δεύτερη θέση καταλαμβάνει το Πήλιο στην λίστα κατάταξης των δημοφιλέστερων Πασχαλινών προορισμών ανά την Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Στο μεταξύ, τα ποσοστά πληρότητας, ενόψει Πάσχα, αγγίζουν το 85% σε Βόλο, Πορταριά, Μακρινίτσα και ανατολικό Πήλιο, με τις υπόλοιπες περιοχές της Μαγνησίας να φθάνουν το 70% μέχρι στιγμής.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδιών και Τουρισμού, FedHATTA, η ζήτηση των Ελλήνων για τα Πασχαλινά ταξίδια είναι φέτος αυξημένη για τους παραδοσιακούς προορισμούς και σε μεγάλο βαθμό οι προτιμήσεις στρέφονται σε περιοχές όπου πραγματοποιούνται οδικές εκδρομές και προσεγγίζονται εύκολα με αυτοκίνητο.

Στους δημοφιλέστερους προορισμούς κατατάσσεται και φέτος πρώτη η Πελοπόννησος και ακολουθούν το Πήλιο, τα Τζουμέρκα, τα Ζαγοροχώρια και ο Πλαταμώνας.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, υπογράμμισε ότι τα μηνύματα που καταφθάνουν είναι θετικά και πολλοί επισκέπτες επιλέγουν το Πήλιο ως δημοφιλή γιορτινό προορισμό, πέρα από την θερινή σεζόν. Οι πρώτες αφίξεις του Πάσχα αναμένονται την Μ. Παρασκευή, ενώ όπως σημείωσε ο κ. Ζαφείρης οι περισσότεροι επισκέπτες πραγματοποιούν, κατά μέσο όρο, δύο διανυκτερεύσεις.

Τα στοιχεία που προσελκύουν το ενδιαφέρον των τουριστών είναι «η φύση, τα μικρά οικογενειακά ξενοδοχεία, η πόλη και οι καλές προσφορές των επαγγελματιών, οι δυναμικές δράσεις προβολής και η φιλοξενία δημοσιογραφικών αποστολών, που συμβάλλει αποφασιστικά στην προβολή της εικόνας της Μαγνησίας», υπογράμμισε ο ίδιος.

Στις Σποράδες

Οι Ελληνες ταξιδιώτες, εξάλλου, δείχνουν για άλλη μια χρονιά την προτίμησή τους σε ελληνικούς προορισμούς με ξεχωριστά πασχαλινά ήθη και έθιμα, αλλά και έντονο τοπικό χαρακτήρα. Εκτός από την Κέρκυρα, στην λίστα προτίμησης των επισκεπτών του Πάσχα, καταγράφονται το Λεωνίδιο, η Χίος, η Υδρα, η Πάρος, η Ρόδος, η Σύρος, η Τήνος, οι Σποράδες αλλά και η δυτική Μακεδονία.

Το σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων των νησιών των Βορείων Σποράδων αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία από τις αρχές Μαΐου, ενώ στο μεταξύ, υπάρχουν ανοιχτές μονάδες στον κεντρικό οικοδομικό ιστό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες του Πάσχα.

Αρκετοί επισκέπτες διαθέτουν, παράλληλα, οικίες στα νησιά ή φιλοξενούνται από συγγενείς, γνωστούς και φίλους, ενώ όπως είπε ο Αλέκος Ευσταθίου, πρόεδρος της Ενωσης ξενοδόχων της Σκιάθου, δεν είναι προβλέψιμη η κίνηση του Πάσχα, αλλά η γενική αίσθηση των επαγγελματιών είναι ότι η φετινή σεζόν, στο σύνολό της, θα είναι καλή, πολύ κοντά στις περσινές αφίξεις και ενδεχομένως θα υπάρξει μικρή άνοδος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου