ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Καθαρίζουν τη Σκιάθο

καθαρίζουν-τη-σκιάθο-70433

Για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται το πρόγραμμα εθελοντισμού για το περιβάλλον, «Ολοι μαζί Σκιάθος καθαρή», 24 Μαρτίου – 1 Απριλίου, με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου «Η Σκιάθος», τη συμμετοχή της Λιμενικής Αρχής, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των συλλόγων, και με την υποστήριξη του Δήμο Σκιάθου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα Δευτέρα 26 Μαρτίου αναλαμβάνει δράση ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» στην Κρυφή άμμο και το Μαντράκι.

Την Τρίτη 27 Μαρτίου το 1ο Δημοτικό Σχολείο και ο Σύλλογος γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου, θα καθαρίσουν τη λίμνη Αϊ Γιώργη. Την παραλία του Αϊ Γιώργη θα καθαρίσουν το 2ο Νηπιαγωγείο και ο Σύλλογος γονέων2ου Νηπιαγωγείου και την περιοχή Μέγας γιαλός το Λύκειο Σκιάθου, ο Σύλλογος Γονέων Λυκείου Σκιάθου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος».

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου, σειρά έχει η Σίφερι, την οποία θα καθαρίσουν το 2ο Δημοτικό Σχολείο και ο Σύλλογος Γονέων 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου. Περιμετρικά του 2ου Δημοτικού Σχολείου θα κινηθεί επίσης το 2ο Δημοτικό Σχολείο και ο Σύλλογος Γονέων 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου. Στις Πλάκες θα δράσει το Λύκειο Σκιάθου και ο Σύλλογος Γονέων Λυκείου Σκιάθου. Στο πάρκο ηρώου έως την Πούντα θα δράσει ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου και στον Τσουγκριά ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Θαλασσίων Σπορ.

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δράσεις καθαρισμού στις περιοχές Ελιάς και Αγκιστρος από το Γυμνάσιο Σκιάθου, τον Σύλλογο Γονέων Γυμνασίου Σκιάθου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος».

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου, η δράση επεκτείνεται στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Θαλασσίων Σπορ, και στη Μεγάλη άμμο από το 1ο Νηπιαγωγείο.

Το Σάββατο 31 Μαρτίου διοργανώνονται δράσεις καθαρισμού στην παραλία «Ασέληνος» από το Σώμα Ελλήνων Οδηγών, το Τοπικό Τμήμα Σκιάθου και την Ενωση Μικρασιατών Σκιάθου, τον Αρκο από τον Ναυτικό Ομιλο Σκιάθου και την παραλία Αγία Ελένη από τον Οικολογικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Σκιάθου.

Την Κυριακή 1 Απριλίου, τέλος, θα καθαρίσουν τις Λυγαριές η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η Βάση Ετοιμότητας Σκιάθου, η ομάδα εθελοντών του Skiathos life, και η Κοιν. Σ. Επ. Joyce n’ Fun. Επίσης θα πραγματοποιηθεί υποβρύχιος καθαρισμός στο λιμάνι της Σκιάθου από το Skiathos Diving Center και περιβαλλοντική δράση στο Κάστρο, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Θαλασσίων Σπορ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου