ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κλήσεις σε εκπαιδευτικούς για καταθέσεις στην Αστυνομία για δολιοφθορές σε σχολεία

κλήσεις-σε-εκπαιδευτικούς-για-καταθέ-72944

Κλήσεις για καταθέσεις στην αστυνομία δέχονται ο ένας μετά τον άλλο καθηγητές των τριών σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας στη χώρα Σκοπέλου. Το Α.Τ. Σκοπέλου ερευνά, σύμφωνα με πληροφορίες, περιπτώσεις δολιοφθορών στις σχολικές μονάδες αλλά και πέριξ των σχολικών χώρων, και αν τυχόν αυτές συνδέονται με τις μαθητικές καταλήψεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Σκοπέλου, με κοινό τους έγγραφο προς τη δημοτική αρχή του νησιού και την αστυνομία, ενημέρωσαν τον περασμένο Νοέμβριο για δολιοφθορές στα σχολικά κτίρια.

Όπως έγινε γνωστό, από την αρχή της σχολικής χρονιάς και μετά από τα Σαββατοκύριακα, στα σχολικά κτίρια παρατηρούνταν ζημιές, αν και επρόκειτο για μικροφθορές.

Τέσσερις μήνες μετά εκπαιδευτικοί καλούνται να δώσουν καταθέσεις στην αστυνομία για τα περιστατικά δολιοφθοράς που εξετάζονται για το αν συνδέονται με μαθητικές καταλήψεις της περιόδου εκείνης, οπότε και οι μαθητές διεκδικούσαν πρόσληψη εκπαιδευτικών σε βασικές ειδικότητες που έλειπαν από το σχολείο τους.

Εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν κατηγορηματικά ότι οι ζημιές δεν έχουν σχέση με τις καταλήψεις. «Η κατάληψη είχε διαρκέσει ένα τριήμερο, ενώ οι ζημιές παρατηρούνταν σχεδόν κάθε Δευτέρα, μετά από Σαββατοκύριακο, για διάστημα περίπου δυόμισι μηνών», ανέφερε εκπαιδευτικός.

Η εκπαιδευτική κοινότητα επισημαίνει πάντως ότι το πρόβλημα ξεκινά από την έλλειψη φύλαξης των σχολείων. «Δεν έχουμε σχολικούς φύλακες για την προστασία της δημόσιας περιουσίας, και κάθε φορά που συμβαίνει κάτι είμαστε υποχρεωμένοι, σύμφωνα με τον νόμο, να το αναφέρουμε στην αστυνομία», υποστήριξε καθηγήτρια.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου