ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ιδανικοί προορισμοί Σκιάθος και Σκόπελος για πασχαλινές αποδράσεις

ιδανικοί-προορισμοί-σκιάθος-και-σκόπ-87376

Κορυφαίες θέσεις κατέχουν η Σκιάθος και η Σκόπελος μεταξύ των δεκατεσσάρων ιδανικών προορισμών για πασχαλινές αποδράσεις στην Ελλάδα. Το παραδοσιακό χρώμα, η αρχιτεκτονική και το κατανυκτικό κλίμα των ημερών, κυριαρχούν στις πασχαλινές προτάσεις του διαδικτυακού scyscanner.

«Η Ελλάδα έχει να προσφέρει μοναδικούς πασχαλινούς προορισμούς στους οποίους κάθε χρόνο αναβιώνουν υπέροχα πασχαλινά έθιμα και παραδόσεις. Εμείς διαλέξαμε μόνο 14 από αυτούς» υπογραμμίζεται στο σχετικό αφιέρωμα, όπου κυριαρχούν δεκατέσσερις ειδυλλιακοί προορισμοί.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Σκόπελος των πολλών εκκλησιών. Εδώ όπου οι ψαλμοί από τις λειτουργίες των εκκλησιών της Χώρας της Σκοπέλου αντηχούν σε όλο το νησί. Η Σκόπελος είναι γεμάτη με παλιές παραδοσιακές εκκλησίες, ξωκλήσια και μοναστήρια. Το Μεγάλο Σάββατο από το πρωί τα παιδιά μοιράζουν στα σπίτια τα παραδοσιακά τσουρέκια με το κόκκινο αυγό. «Χαθείτε στα ασβεστωμένα στενά δρομάκια και ανακαλύψτε τη μαγεία του καταπράσινου νησιού την άνοιξη» επισημαίνει ο συντάκτης του κειμένου.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το νησί του Παπαδιαμάντη, η Σκιάθος, όπου τηρείται το Αγιονορείτικο Τυπικό. «Στο νησί του «αγίου των γραμμάτων», του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, μόνο με κατάνυξη μπορεί να βιώνεται το Πάσχα από τους κατοίκους. Το καταπράσινο νησί αυτή την εποχή φορά τα καλά του. Επισκεφτείτε το νησί αυτές τις άγιες μέρες και λάβετε μέρος στο υποβλητικό τελετουργικό της Μεγάλης Εβδομάδας» υπογραμμίζεται.

Στις υπόλοιπες θέσεις του πασχαλινού ταξιδιωτικού αφιερώματος βρίσκονται η βενετσιάνικη Κέρκυρα για τους περίφημους «μπότηδες» και το «μαστέλο», η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς για την περιφορά του Επιταφίου στα μεσαιωνικά στενάκια, το Λεωνίδιο για τη νύχτα των αερόστατων, η Χίος για ένα παραδοσιακό Πάσχα, η Ρόδος για τον περίφημο «Καλαφούνο», η Πάρος για την αναπαράσταση των Παθών, το νησί της Αποκάλυψης, η όμορφη Πάτμος. Παράλληλα, οι φίλοι των ειδυλλιακών αποδράσεων μπορούν να επιλέξουν την αρχόντισσα Ανδρο για τα «μάσκουλα», τη Λακωνική Μάνη, τις κοντινές από την Αθήνα Σπέτσες για το σπετσιώτικο Πάσχα, την Ολυμπο της Καρπάθου για έθιμα και γεύσεις γεμάτα Ελλάδα και τα απόκοσμα Μετέωρα για τη μαγεία της πασχαλινής ατμόσφαιρας, υπό το φως των κεριών και τις κατανυκτικές ψαλμωδίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου