ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η τοπική γαστρονομία της Σκιάθου «ταξιδεύει» σε όλη την Ελλάδα

η-τοπική-γαστρονομία-της-σκιάθου-ταξ-107899

Η τοπική γαστρονομία της Σκιάθου «ταξιδεύει» σε όλη την Ελλάδα, μέσα από τα γυρίσματα της εκπομπής «Ταξιδεύοντας με την κουζίνα». Τα γυρίσματα έγιναν στο διάστημα 1-3 Νοεμβρίου, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», με στόχο την προβολή της τοπικής γαστρονομίας και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης του νησιού.

Το αφιέρωμα στη Σκιάθο θα προβληθεί σε δύο κύκλους από το κανάλι εθνικής εμβέλειας Action 24, και από δεκατέσσερα ακόμη περιφερειακά κανάλια, από αύριο Σάββατο 24 Φεβρουαρίου μέχρι το ερχόμενο Σάββατο 3 Μαρτίου.

Τα γυρίσματα περιλαμβάνουν τοπικές συνταγές, αφιέρωμα στην ιστορία της Σκιάθου μέσα από σημαντικά μνημεία, τόπους και μουσεία όπως τα εξής: Κάστρο, Μονή Κεχρίας, Μονή Εικονίστριας, Μονή Ευαγγελισμού, Ναός Παναγίας Λιμνιάς, Σπίτι-Μουσείο Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, χερσονησίδα Μπούρτζι, περιοχή Πλάκες, παρουσίαση περιοχών ιδιαιτέρου φυσικού κάλους όπως βιότοπος Κουκουναριών, δασική περιοχή Μαντράκι, ρέμα Κεχριάς, και τέλος αναφορά στα τοπικά γλυκά και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου.

Με αφορμή την προβολή του αφιερώματος, εκ μέρους της εκπομπής «Ταξιδεύοντας με την κουζίνα» απευθύνονται ευχαριστίες προς τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων της Σκιάθου, του πολιτιστικού συλλόγου «Η Σκιάθος», της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, του «Σπίτι-Μουσείο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», καθώς επίσης και ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και του επισιτισμού και την Hellenic Seaways.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου