ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συγκεντρώνουν υπογραφές διαμαρτυρίας στην Αλόννησο

συγκεντρώνουν-υπογραφές-διαμαρτυρία-119986

Μεγάλη συμμετοχή είχε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Αλοννήσου, που πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στο Δημαρχείο, με θέμα την αποστολή αιτήματος στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την ανάκληση δρομολόγησης του ιπτάμενου δελφινιού «ΕΡΑΤΩ» της Aegean Flying Dolphins που εκτελεί δρομολόγιο στη γραμμή Βόλος – Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος και αντίστροφα.

Στο τέλος της συνάντησης αποφασίστηκε η συλλογή υπογραφών από τους κατοίκους της Αλοννήσου και η αποστολή τους, με το κείμενο διαμαρτυρίας, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος άκουσε τα παράπονα και το αίτημα των παρευρισκομένων. Στη συνέχεια τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της ακτοπλοΐας, μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα. Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα μεταβιβάσει και ο ίδιος το αίτημα-καταγγελία στο αρμόδιο υπουργείο.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση, επισημαίνεται ότι «το τελευταίο διάστημα το συγκεκριμένο πλοίο έχει υποστεί συνεχείς βλάβες, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους και ταξιδιώτες των Βορείων Σποράδων».

Όπως τονίστηκε στη συγκέντρωση, «το κυριότερο είναι ότι οι ταξιδιώτες ανησυχούν πλέον για την ασφαλή πλεύση του πλοίου και πιστεύουν ότι θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους. Επίσης επισημάνθηκε ότι το συγκεκριμένο πλοίο υστερεί σε βασικές προδιαγραφές, με τα σημαντικότερα προβλήματα να αφορούν το σαλόνι επιβατών, τον υπερβολικό θόρυβο, την έλλειψη χώρου αποσκευών, τη θέρμανση, την ψύξη κλπ».

Επίσης στην ίδια συγκέντρωση αναφέρθηκε ότι « γενικώς πρόκειται για ένα πλοίο που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας ευρωπαϊκής χώρας του 2018».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου