ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενδιαφέρον για την γραμμή Αγίου Κωνσταντίνου -Σποράδων

ενδιαφέρον-για-την-γραμμή-αγίου-κωνστ-124072

Ενδιαφέρον για δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Αγίου Κωνσταντίνου – Βορείων Σποράδων εξέφρασε η εταιρία «ΣΗ ΣΠΙΝΤ ΛΑΙΝΣ», η οποία υπέβαλε σχετικό αίτημα στο Υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας.

Πρόταση και πρόθεση της εταιρίας είναι, εφόσον εγκριθεί το αίτημα, να δρομολογήσει το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Νεφέλη Εξπρές», για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη γραμμή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των νησιών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της πλοιοκτήτριας εταιρείας, το «Νεφέλη Εξπρές» θα πραγματοποιεί δρομολόγια από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ένα από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη και δύο, αντίστοιχα, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Οι προδιαγραφές του πλοίου είναι σύγχρονες, το μήκος του είναι 100 μέτρα, προσεγγίζει σε 2,5 ώρες την Σκιάθο κι έχει πρωτόκολλο επιβατών 1.270 άτομα και 150 ΙΧ. Παράλληλα, διαθέτει άνετους εσωτερικούς χώρους, ηλεκτρικές σκάλες και όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, που εξασφαλίζουν άνετο ταξίδι και ανεβάζουν ψηλά τον πήχη της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Η πλοιοκτήτρια εταιρία αναμένει την έγκριση του αιτήματος δρομολόγησης του πλοίου, με στόχο την κάλυψη μιας ζωτικής σημασίας γραμμής, που παραμένει κενή, μετά την αλλαγή πλεύσης του πλοίου «Μυρτυδιώτισσα», προς άλλη κατεύθυνση.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου