ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στήριξη στη γραμμή Θεσσαλονίκης -Β. Σποράδων

στήριξη-στη-γραμμή-θεσσαλονίκης-β-σπο-141455

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους Θεσσαλονικείς το αβέβαιο μέλλον της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων, με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης να εντείνουν τις προσπάθειες προκειμένου να διατηρηθεί ανοιχτός ο δίαυλος. Ιδιαίτερα σημαντική, είναι σε αυτή την κατεύθυνση, η ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης για τα επόμενα δύο χρόνια, για να στηρίξει ακόμα και οικονομικά την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, μετά από γραπτό αίτημα του αντιδημάρχου Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης Σπύρου Πέγκα (κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου εκπροσωπώντας τον δήμο) στην πρόεδρο του ΔΣ Βούλα Πατουλίδου, αντιπεριφερειάρχη.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Πέγκα, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται συντονισμένα και εντείνονται, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να πραγματοποιεί συναντήσεις με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Κοινή θέση και απόφαση είναι να συνταχθούν όλοι, δήμος και Περιφέρεια, με τον Οργανισμό Τουρισμού, για να κρατηθεί η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

«Με τη συγκεκριμένη απόφαση θέλουμε να εκφράσουμε τη βούληση Περιφέρειας, δήμου και όλων των φορέων τουρισμού της Θεσσαλονίκης, ότι είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε αυτή τη σύνδεση», επεσήμανε ο κ. Πέγκας.

Στο μεταξύ, έχουν γίνει διερευνητικές επαφές με ναυτιλιακές εταιρείες, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος γίνεται καθημερινά αποδέκτης της ανησυχίας των Θεσσαλονικέων σχετικά με το μέλλον της σύνδεσης με τις Βόρειες Σποράδες. «Απασχολεί πολύ την τοπική κοινωνία το θέμα και όλοι παρακολουθούν τις προσπάθειες που γίνονται» τονίζει ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου