ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναγκαία η σύνδεση με Σποράδες

αναγκαία-η-σύνδεση-με-σποράδες-150281

Υπογραμμίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης σε επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας

Τη διατήρηση της γραμμής Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων ζητάει εγγράφως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπογραμμίζοντας τα οφέλη που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι ένθερμος φίλος των Βορείων Σποράδων και υποστηρίζει σθεναρά το αίτημα των δημάρχων, των φορέων, των επαγγελματιών και των κατοίκων των νησιών να μην κλείσει ο συγκεκριμένος δίαυλος.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Ναυτιλίας, ο κ. Μπουτάρης επισημαίνει στην επιστολή του: «Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Εταιρείας HELLENIC SEAWAYS να διακόψει την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Βορείων Σποράδων, αποσύροντας το ταχύπλοο FLYING CAT4 που εκτελούσε το συγκεκριμένο δρομολόγιο».

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι «τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια συστηματική προσπάθεια από πλευράς μας για την τουριστική αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης. Με κοινή προσπάθεια πολλών εμπλεκόμενων φορέων, κατάφερε η πόλη μας να επανασυνδεθεί με τα νησιά των Βόρειων Σποράδων, γεγονός που έφερε σημαντικά οικονομικά, τουριστικά και εμπορικά οφέλη, τόσο για εμάς, όσο και για τα νησιά των Σποράδων. Επισημαίνουμε επίσης, ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν εξυπηρετεί μόνο τους κατοίκους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, αλλά και των γειτονικών χωρών που επιθυμούν να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς στις Σποράδες. Επιτελεί δηλαδή τον ρόλο του ως κομβικής σημασίας λιμάνι για τη Βόρειο Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Αντιλαμβανόμενοι τις οικονομικές συνθήκες που υπαγορεύουν την απόφαση του πλοιοκτήτη για εναλλακτική δρομολόγηση του ταχύπλοου FLYING CAT4, παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα να υπαχθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων, στο καθεστώς της άγονης γραμμής, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία και η βιωσιμότητά της».

Τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που θα προκύψουν, τόσο για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή όσο και για τις Σποράδες, «είναι πολλαπλά όπως έχει ήδη αποδειχτεί από τα δύο χρόνια λειτουργίας της γραμμής. Ευελπιστούμε, λοιπόν, ότι με την από κοινού προσπάθειά μας, θα παραμείνει ενεργή η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων, καθώς για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, για το λιμάνι της, αλλά και για τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης αποτελεί προτεραιότητα ζωτικής σημασίας» καταλήγει η επιστολή του κ. Μπουτάρη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου