ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αίτημα για επιδοτούμενη γραμμή από Θεσσαλονίκη για Σποράδες

αίτημα-για-επιδοτούμενη-γραμμή-από-θε-155383

Δυναμική είναι η στήριξη των επικεφαλής του Δήμου Θεσσαλονίκης στο αίτημα των τριών δημάρχων και των φορέων των νησιών των Βορείων Σποράδων για συνέχιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Θεσσαλονίκη, και την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που έχει ανακύψει μετά την απόφαση της Hellenic Seaways να αποσύρει το ταχύπλοο που εξυπηρετούσε τη συγκεκριμένη γραμμή. Τόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, όσο και ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, στηρίζουν τα νησιά, με τη συνδρομή και άλλων φορέων, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτή η γραμμή που αποτελεί ακτοπλοϊκό δίαυλο επικοινωνίας με τη βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Πέγκας, επεσήμανε ότι: «Πραγματοποιούμε επαφές με δύο ακόμη εταιρείες και περιμένουμε απαντήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ παράλληλα ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό».

Μεταξύ των προτάσεων είναι να επιδοτηθεί η συγκεκριμένη γραμμή. O δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης επικοινώνησε με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και του ζήτησε να επιδοτήσει το κράτος τη γραμμή, σε περίπτωση που δεν μπορεί να βρεθεί άλλη λύση, ενώ ο υπουργός από την πλευρά του τον ενημέρωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες. Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη επανασυνδέθηκε με τις Σποράδες το καλοκαίρι του 2016, έπειτα από παύση έξι ετών. Τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο συνεχίστηκαν και το 2017.

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα Tουρισμού, επεσήμανε ότι «στείλαμε επιστολή στον κ. Κουρουμπλή, ζητώντας να χαρακτηριστεί άγονη η γραμμή, προκειμένου να επιδοτηθεί. Επίσης, ο δήμαρχος κ. Μπουτάρης έχει προτείνει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης να συμβάλλει και αυτός με ένα μικρό ποσό οικονομικά, αν χρειάζεται, προκειμένου να πραγματοποιηθεί και φέτος η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση».

Ο κ. Πέγκας υπογράμμισε ότι το εγχείρημα υποστηρίχθηκε ευθύς εξαρχής από τη δημοτική αρχή και τους φορείς της Θεσσαλονίκης. «Τόσο ο κ. Μπουτάρης, όσο και εγώ κάναμε προσπάθειες, το στηρίξαμε επικοινωνιακά αυτά τα δύο χρόνια, προκαλέσαμε συναντήσεις του εκπροσώπου της Hellenic Seaways με τουριστικούς πράκτορες στο δημαρχείο, διοργανώσαμε press trips και είχαμε πληροφόρηση ότι πήγαινε καλά η γραμμή. Φυσικά, προσέθεσε ο ίδιος, απαιτείται χρόνος και δεν μπορεί κατευθείαν να δημιουργηθεί τεράστιο κέρδος».

Παράλληλα, διερευνώνται όλες οι προοπτικές και σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Ο ίδιος τονίζει ότι οι προσπάθειες και οι επαφές θα συνεχιστούν, ενώ αφήνει ανοιχτό παράθυρο της αισιοδοξίας ότι θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου