ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εξετάζεται η ίδρυση ΕΠΑΛ στη Σκιάθο

εξετάζεται-η-ίδρυση-επαλ-στη-σκιάθο-158793

Ιδρυση επαγγελματικού λυκείου στο νησί του Παπαδιαμάντη, ετοιμάζεται να εισηγηθεί προς το Υπουργείο Παιδείας η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου αυτό να λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά.

Το αίτημα για την ίδρυση του επαγγελματικού λυκείου στη Σκιάθο κατέθεσε η δημοτική αρχή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Σκιάθου, κ. Απ. Πασχάλη, η πρόταση κατατέθηκε ύστερα από έντονο ενδιαφέρον που υπήρχε, τόσο από πλευράς μαθητών όσο και από πλευράς γονέων.

Αυτή τη στιγμή η απουσία επαγγελματικού λυκείου συνιστά έλλειψη για τη Σκιάθο. Οι μαθητές δεν έχουν διέξοδο στην επαγγελματική εκπαίδευση, και αναγκαστικά συνεχίζουν τις σπουδές τους στο γενικό λύκειο.

Σύμφωνα με τον κ. Πασχάλη, στο ΕΠΑΛ Σκιάθου θα μπορούσαν να λειτουργήσουν -για παράδειγμα- ειδικότητες που αφορούν στα τουριστικά επαγγέλματα. «Με αυτόν τον τρόπο οι απόφοιτοι θα μπορέσουν να έχουν και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στο νησί», σχολίασε ο ίδιος.

Από τον Δήμο, μαζί με το αίτημα προτείνονται και χώροι που θα μπορούσε να στεγαστεί το ΕΠΑΛ. Προσωρινά να λειτουργήσει ως εσπερινό και να φιλοξενηθεί στο κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου, και ταυτόχρονα να αναζητηθεί χρηματοδότηση για την ανέγερση νέου διδακτηρίου σε ένα από τα οικόπεδα που διαθέτει ο δήμος.

Ηδη ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, έδωσε εντολή, και σήμερα στο νησί μετέβη τριμελές κλιμάκιο της διεύθυνσης προκειμένου να ερευνήσει το ενδιαφέρον που υπάρχει. Το κλιμάκιο θα διανείμει ερωτηματολόγια για τις ειδικότητες που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στο σχολείο, προκειμένου στη συνέχεια η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας.

Δεδομένου μάλιστα ότι η προθεσμία για την κατάθεση προτάσεων στο υπουργείο για τις αλλαγές στον εκπαιδευτικό χάρτη έχει εκπνεύσει από τα τέλη Νοεμβρίου, ο κ. Σαβελίδης, φρόντισε και πήρε παράταση μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση ίδρυσης νέου σχολείου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου