ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενδιαφέρον από το Κατάρ για τη Σκόπελο

ενδιαφέρον-από-το-κατάρ-για-τη-σκόπελο-165012

Στην κατεύθυνση της επένδυσης στα νησιά των Βορείων Σποράδων, και κυρίως στη Σκόπελο, στρέφεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο Κατάρ. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ο οποίος διαθέτει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, κατάγεται από τη Σκανδιναβία και έχει κατ’ επανάληψη επισκεφτεί το νησί, αναζητώντας έκταση – φιλέτο δέκα περίπου στρεμμάτων κοντά στη θάλασσα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο ενδιαφερόμενος έχει επισκεφτεί αρκετές φορές τη Σκόπελο, προκειμένου να εντοπίσει και να αγοράσει την έκταση που θα κινήσει το ενδιαφέρον του, έχοντας παράλληλα το βλέμμα του στραμμένο στη γειτονική Αλόννησο, όπου επίσης αναζητεί παραθαλάσσια έκταση αντίστοιχων προδιαγραφών, προκειμένου να επενδύσει μεγάλο ποσό.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι γοητευμένος, όπως όλα δείχνουν, από τις φυσικές ομορφιές της Σκοπέλου, και γι’ αυτό τον λόγο δεν διστάζει να διασχίσει την υδρόγειο, όσες φορές χρειαστεί, προκειμένου να υλοποιήσει τον στόχο του και να εντοπίσει την έκταση των ονείρων του.

Εντυπωσιακό είναι, εξάλλου, το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από όλο τον κόσμο για το καταπράσινο νησί των Βορείων Σποράδων, από φίλους της Σκοπέλου, οι οποίοι προέρχονται από το εξωτερικό, και είτε την έχουν επισκεφτεί κατά το παρελθόν είτε έχουν περιηγηθεί διαδικτυακά στα σοκάκια και τις παραλίες της και έχουν γοητευθεί από τις φυσικές ομορφιές της.

«Υπάρχει ενδιαφέρον από παντού: από Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Ευρώπη περισσότερο, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, και οι περισσότεροι ζητούν είτε παραθαλάσσιες εκτάσεις είτε οίκημα για να αγοράσουν», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Δάφνη Γιέγκι – Χλιβερού, υπεύθυνη κτηματομεσιτικού γραφείου της Σκοπέλου.

Πολλοί ζητούν να αγοράσουν ακίνητα σε τιμή ευκαιρίας, για να απολαμβάνουν τις διακοπές τους στη νησιωτική Μαγνησία, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις συνταξιούχοι που διαμένουν σε χώρες του εξωτερικού, εκφράζουν τη διάθεση να μετοικίσουν μόνιμα στη Σκόπελο.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της κ. Χλιβερού, το νησί διευρύνει τη διεθνή του φήμη, είναι γνωστό στο εξωτερικό και το ενδιαφέρον παραμένει αδιάπτωτο, ενώ πολλαπλασιάζονται τα θετικά μηνύματα που έρχονται από διάφορες χώρες. Τα προηγούμενα χρόνια, σημειωτέον, είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ομογενείς που ζουν στην Αυστραλία και την Αμερική, ενώ, στο μεταξύ, η Ευρώπη κρατάει πάντα τα σκήπτρα του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Η διεθνής φήμη του νησιού ενισχύεται, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, από τις συμμετοχές σε μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού αλλά και τις αλλεπάλληλες δημοσιογραφικές αποστολές, που έχουν ως αποτέλεσμα τα πολυσέλιδα αφιερώματα, έντυπα και ηλεκτρονικά, που κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου