ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βοήθεια σε 81 οικογένειες της Σκιάθου

βοήθεια-σε-81-οικογένειες-της-σκιάθου-170425

Πολυεπίπεδες δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα αναπτύσσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» με επίκεντρο τον άνθρωπο και την προσφορά βοήθειας σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό διανεμήθηκαν δωροεπιταγές σε 81 άπορες οικογένειες της Σκιάθου, χάρη στο ποσό που συγκεντρώθηκε από τις εισφορές μελών και φίλων του Συλλόγου, που διακρίνονται για τις κοινωνικές τους ευαισθησίες.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, με πολύ ευαισθησία από τον Σύλλογο, αποτέλεσαν σημαντικό βοήθημα για το εορταστικό τραπέζι, ενώ παράλληλα συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, με πρωτοβουλία των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού και του Γυμνασίου Σκιάθου, τα οποία προσφέρθηκαν επίσης στις άπορες οικογένειες του νησιού, ενισχύοντας την προσπάθεια.

Στο μεταξύ, υποβλήθηκε αίτημα στην εταιρεία «Hellenic Seaways» για την παροχή δωρεάν εισιτηρίων σε οικονομικά αδύναμους κατοίκους της Σκιάθου και για τη φετινή χρονιά. Την τελευταία πενταετία έχουν ταξιδέψει δωρεάν περισσότερα από 300 άτομα, μέσω της ίδιας εταιρείας, που ανταποκρίνεται με πολύ ευαισθησία στο συγκεκριμένο αίτημα, στηρίζοντας, επί της ουσίας τις προσπάθειες του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».

Το ευρύ κοινωνικό έργο που αναπτύσσεται, παράλληλα με το περιβαλλοντικό και το αντίστοιχο πολιτιστικό, περιλαμβάνει επίσης προγράμματα για δωρεάν εξετάσεις, εμβολιασμούς ανασφάλιστων παιδιών και περίθαλψη των οικονομικά ασθενέστερων μελών της τοπικής κοινωνίας, χάρη στη συνεργασία που έχει αναπτύξει ο Σύλλογος με τη Vodafone και την οργάνωση με την ονομασία «Αποστολή άνθρωπος».

«Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε έκτακτες ανάγκες στη διάρκεια του χρόνου και να συνεργαστούμε με φορείς εκτός Σκιάθου» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» Θοδωρής Τζούμας, ο οποίος επεσήμανε παράλληλα, ότι οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης θα συνεχιστούν και την καινούργια χρονιά, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου