ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ο πρωτοχρονιάτικος χάρτης των συγκοινωνιών στη Μαγνησία

ο-πρωτοχρονιάτικος-χάρτης-των-συγκοι-179177

ΠΟΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Στην υπηρεσία των πολιτών και εκδρομέων θα βρίσκονται και αυτό το τριήμερο αστικά, υπεραστικά λεωφορεία, ταξί, πλοία και δελφίνια για να καλύψουν τις ανάγκες μετακίνησης ακόμη και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι επαγγελματίες θα βρίσκονται χρονιάρες μέρες μπροστάστο τιμόνι, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, αν και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς τα δρομολόγια θα είναι περιορισμένα. Ο πλήρης χάρτης των συγκοινωνιακών μεταφορών της Μαγνησίας για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς έχει ως εξής:

Τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου

Τα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ Βόλου δεν θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, μεθαύριο Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2018.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια αύριο Κυριακή, παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του γραφείου κίνησης της Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε., Μιλτιάδη Φωτεινάκη, αύριο Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, δρομολόγια στις γραμμές θα υπάρχουν έως τις 9:30 το βράδυ.

Όμως από το πρωί, από τις 10:30π.μ. έως τις 6 το απόγευμα, τα δρομολόγια θα είναι πιο πυκνά για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που θα επισκεφθεί την εμπορική αγορά. Αυτό θα ισχύσει για τις γραμμές Νο 1 (Αναυρος- Ν. Ιωνία), Νο 2 (Αμπελόκηποι), Νο 3 (Ν. Δημητριάδα- Ν. Ιωνία), Νο 4 (Αηδονοφωλιές), Νο 5 (Τέρμα Λεχώνια – Πλατανίδια), Νο 6 (Αλυκές), Νο 8 (Διμήνι) και Νο 15 (Αναυρος- Γ. Δήμου- Παλαιά).

Όμως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν θα εκτελεστούν δρομολόγια των λεωφορείων στις γραμμές Νο 4 (Κατηχώρι –Σταγιάτες), Νο 7 (Άλλη Μεριά), Νο 9(Χιλιαδού– Αλιβέρι- Μελισσάτικα) και Νο 49 (Αγία Παρασκευή).

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου, θα ισχύσει ό,τι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δηλαδή δεν θα υπάρξουν λεωφορεία στις γραμμές 4, 7, 9 και 49, στις υπόλοιπες γραμμές τα δρομολόγια θα είναι πιο συχνά από τις 10:30 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Όμως το τελευταίο λεωφορείο θα εκτελέσει δρομολόγιο στις 10:30 το βράδυ.

Τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας

Αυξημένη ήταν η κίνηση για το τετραήμερο των Χριστουγέννων των εκδρομέων που κινήθηκαν με λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, από και προς τον νομό.

Για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς, η κίνηση των εκδρομέων είναι στα επίπεδα ενός συνηθισμένου Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, κ. Δημήτρη Κολυνδρίνη.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, τα δρομολόγια τόσο σήμερα Σάββατο 30, όσο και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, θα εκτελεστούν κανονικά. «Αν υπάρξουν ανάγκες και αυξημένη κίνηση είμαστε σε θέση να βάλουμε και έξτρα δρομολόγια», σημείωσε ο κ. Κολυνδρίνης.Δρομολόγια θα υπάρξουν προς Αγρίνιο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κοζάνη, Λαμία, Λάρισα, Πάτρα και Τρίκαλα.

Μεθαύριο, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, Δευτέρα 1η Ιανουαρίου, δρομολόγια θα εκτελεστούν μόνο προς Αθήνα και προς Θεσσαλονίκη. Προς Αθήνα, θα υπάρξουν έξι δρομολόγια: στις 10:30π.μ., 1:30μ.μ., 3μ.μ., 4:30μ.μ., 6μ.μ. και 9μ.μ. Προς Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν τέσσερα δρομολόγια: στις 2:15μ.μ.,
4:15μ.μ., 6:15μ.μ. και 8:30μ.μ.

Κανονικά τα ταξί

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν όλες τις γιορτινές ημέρες και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου τα ταξί στοννομό Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου- Ν. Ιωνίας «Ο Αγιος Χριστόφορος», Γεώργιο Σιόβα, «δυστυχώς οι συνθήκες δεν ευνόησαν να δουλέψει σε ικανοποιητικά επίπεδα ο κλάδος των ταξί».

«Τα φετινά Χριστούγεννα οι τζίροι μας ήταν 50% κάτω σε σχέση με άλλες χρονιές. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε τουριστική κίνηση και κίνηση των ίδιων των πολιτών, οι περισσότεροι προτίμησαν να μετακινηθούν με ιδιόκτητα μέσα. Στις περιορισμένες κούρσες, ρόλο παίζει και το μποτιλιάρισμα στους δρόμους τις πρωινές ώρες αιχμής, που δεν μας επιτρέπει να τελειώσουμε γρήγορα το δρομολόγιο και να πάρουμε την επόμενη κούρσα. Και για την Πρωτοχρονιά, που αναμένεται να είναι καλός ο καιρός, άρα ευνοείται το περπάτημα, κρατάμε μικρό καλάθι», είπε ο κ. Σιόβας.

  • ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

Ενα δρομολόγιο καθημερινά για νησιά

Με ένα δρομολόγιο καθημερινά από σήμερα Σάββατο 30 Δεκεμβρίου έως και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, μένει η ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλου Βορείων Σποράδων. Το Σαββατοκύριακο, το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετηθεί μόνο από το δελφίνι Ερατώ, δεν θα υπάρχει δηλαδή δρομολόγιο επιβατικού πλοίου.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, θα υπάρχει δρομολόγιο μόνο του δελφινιού «Ερατώ». Θα εκτελέσει στις 6:30 το πρωί δρομολόγιο από τα νησιά προς το Βόλο και στις 2:30 το μεσημέρι θα φύγει από τονΒόλο προς τα νησιά.

Αύριο, Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, και πάλι δρομολόγια θα εκτελέσει μόνο το «Ερατώ». Στις 6:30 το πρωί θα ξεκινήσει από τα νησιά προς το Βόλο και στις 3:30 το απόγευμα, θα εκτελέσει δρομολόγιο από το λιμάνι του Βόλου προς τις Βόρειες Σποράδες.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, το επιβατικό κοινό, θα εξυπηρετήσει το επιβατικό-οχηματαγωγό Express Skiathos, και δεν θα υπάρχει δελφίνι στη γραμμή. Το Express Skiathos θα εκτελέσει δρομολόγιο από τονΒόλο προς τα νησιά στις 11 το πρωί, και από τα νησιά προς τονΒόλο στις 4 το απόγευμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου