ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενδιαφέρον γερμανικού κολοσσού για τη Σκιάθο

ενδιαφέρον-γερμανικού-κολοσσού-για-τ-183189

Περισσότερες πτήσεις προστίθενται από φέτος στο αεροδρόμιο της Σκιάθου από τη Βρετανία και την Πολωνία, ενώ ευοίωνες προοπτικές δημιουργεί η συνεργασία του νησιού με μεγάλο τουρ οπερέιτορ της Γερμανίας και οι συζητήσεις για ενδυνάμωση των δρομολογίων της Sky express.

Η συμμετοχή του νησιού στην πρώτη διεθνή τουριστική έκθεση της σεζόν, τη World Travel Market του Λονδίνου, αποτέλεσε την απαρχή ενός νέου κύκλου επαφών και συμφωνιών με κορυφαίους εκπροσώπους του διεθνούς χάρτη.

Στην έκθεση World Travel Market του Λονδίνου είχαν παρουσία από την Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου οι Αλέξανδρος Ευσταθίου (Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου), Αρης και Πέτρος Δερβένης, Εφη και Μαρία Καλαιτζίδη, Αικατερίνη Σαντίκου και Πάνος Ανδριτσόπουλος.

Στη διάρκεια της έκθεσης και σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου, έγιναν επαφές και συζητήσεις με αεροπορικές εταιρείες και tour operators που αφορούν όλο το φάσμα της ευρωπαϊκής αγοράς.

Επιβεβαιώθηκε η δυναμική της Σκιάθου, και οι προκρατήσεις της αγγλικής αγοράς κινούνται ανοδικά αλλά με μικρό πρόσημο για το 2018. Η γερμανική αγορά επανακάμπτει καθώς ανακοινώθηκε η σύνδεση μεγάλου tour operator με το νησί, που εκπροσωπεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες της χώρας.

Εξίσου σημαντική είναι η απόφαση μεγάλης αεροπορικής εταιρείας από την Αγγλία να αυξήσει τις θέσεις της για το 2018 με προορισμό τη Σκιάθο, και η απόφαση tour operator της Πολωνίας να προσθέσει καινούρια πτήση από το αεροδρόμιο Πόζναν.

Κατόπιν συζήτησης των ξενοδόχων με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ο οποίος ήταν παρών στη διεθνή έκθεση, ο ίδιος δεσμεύτηκε προφορικά ότι για το 2018 η Περιφέρεια της Θεσσαλίας θα δυναμώσει την παρουσία της με μεγαλύτερο εκθεσιακό περίπτερο, και παράλληλες δράσεις στη συγκεκριμένη έκθεση, η οποία αποτελεί το χρηματιστήριο του τουρισμού παγκοσμίως.

Τέλος, έγινε συνάντηση του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων και του εκπροσώπου του Δήμου Σκιάθου, Παναγιώτη Διολέττα, με τον Εμπορικό Διευθυντή της Sky express Γιάννη Λιδάκη, για την ενδυνάμωση των δρομολογίων της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας στο νησί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου