ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Το Χριστουγεννιάτικο Αντι- παραμύθι στην Σκιάθο

το-χριστουγεννιάτικο-αντι-παραμύθι-σ-183242

Το Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 7:00 μμ., προβάλλεται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου η νέα ταινία του Ευθύμη Χατζή “Χριστουγεννιάτικο Αντι- παραμύθι”. Ταινία μικρού μήκους, παραγωγής 2017, που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο στο Φεστιβάλ της Δράμας. Ο Ευθύμης Χατζής, γνωστός στο κοινό της Σκιάθου από την κινηματογραφική μεταφορά του παπαδιαμαντικού διηγήματος “Τα Ρόδινα Ακρογιάλια”, συνδυάζει την άρτια κινηματογραφική τεχνική με ένα στέρεο φιλοσοφικό υπόβαθρο.

Η ταινία αποτελεί μία πρωτότυπη ποιητική αλληγορία με σουρεαλιστικά στοιχεία που, μέσα σ’ ένα περιβάλλον επιστημονικής φαντασίας, “βλέπει” το μήνυμα των Χριστουγέννων από σύγχρονη ματιά, συσχετίζοντάς το με τα τωρινά προβλήματα της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, η ταινία“συνιστά μια σύγχρονη προσέγγιση, που εμπνέεται από την παράδοση της τέχνης του κινηματογράφου, την εποχή του βουβού κινηματογράφου, το «φίλμ νουάρ» αλλά και από τη βυζαντινή εικονογράφηση”.

Εκπληκτική η φωτογραφία του Παναγιώτη Κλειδαρά, που πήρε τιμητική διάκριση από το Φεστιβάλ Δράμας.

Η ταινία με ύφος αστυνομικού θρίλερ κρατά αδιάλειπτο το ενδιαφέρον του θεατή, ενώ συγχρόνως θέτει προβληματισμούς σχετικά με το βαθύτερο νόημα της ζωής και καλεί σε στοχασμό πάνω στις αξίες και τα κοινωνικά πρότυπα. Θα επακολουθήσει συζήτηση. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Διοργάνωση από τον Σύλλογο Σκιαθιτών “Οι Δύο Αλέξανδροι”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου