ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μέτωπο… για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην εκπαίδευση

μέτωπο-για-την-αντιμετώπιση-των-προβ-216256

Κοινή πλεύση και συντονισμένες δράσεις προτίθενται να υλοποιήσουν τα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν σε ζητήματα της εκπαίδευσης. Οι θέσεις και η στόχευση είναι κοινές και η πρώτη συνάντηση φορέων που πραγματοποιήθηκε προχθές στο δημαρχείο της Σκοπέλου, ήταν το πρώτο βήμα της συνεργασίας των τριών νησιών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, η αρμόδια αντιδήμαρχος Αθηνά Ντάκη, η πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Σκοπέλου Χαρά Δημητρούλια, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Δήμου Σκιάθου, Απόστολος Πασχάλης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου, Δημήτρης Γιολδάσης, ενώ συμμετείχε μέσω skype η Κική Αναγνώστου, πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Δήμου Αλοννήσου.

Αμεσος στόχος της κοινής πρωτοβουλίας, είναι η διοργάνωση ημερίδας στις αρχές της χρονιάς, στην οποία θα γίνει καταγραφή των προβλημάτων ώστε να προωθηθεί συντονισμένα πλέον ο «κατάλογος αναγκών» προς το Υπουργείο Παιδείας.

Η ατζέντα της ημερίδας θα αφορά θέματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες, τόσο σε επίπεδο εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και κτιριακών υποδομών, στις Βόρειες Σποράδες, προκειμένου να προωθηθούν από κοινού από τις επιτροπές παιδείας. Κοινό αίτημα είναι να χαρακτηριστούν τα νησιά δυσπρόσιτα, ώστε να μοριοδοτούνται οι εκπαιδευτικοί και να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα στις σχολικές μονάδες, όπως τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Σκοπέλου.

Οι κοινές δράσεις θα προωθηθούν στην πολιτεία και σε επίπεδο δημοτικών συμβουλίων, με κοινό ψήφισμα, που θα αναφέρεται στα προβλήματα των νησιών στον τομέα της εκπαίδευσης.

Στον απόηχο της συνάντησης, ο δημοτικός σύμβουλος Σκιάθου Απόστολος Πασχάλης, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Θα γίνει καταγραφή και αποτύπωση των προβλημάτων. Από κοινού θα διατυπώσουμε παρατηρήσεις και θα αναζητήσουμε κοινή φόρμουλα, για το πώς θα μπορέσουμε να κινηθούμε σε επίπεδο δημοτικών συμβουλίων με κοινό ψήφισμα, για να το λάβει υπόψη του το υπουργείο, πολύ πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς». Επί της ουσίας, οι φορείς των νησιών θα κοινοποιήσουν έγκαιρα και για προληπτικούς λόγους, τα προβλήματα των νησιωτικών περιοχών, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα της φετινής χρονιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου