ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Απέχουν οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Σκιάθου

απέχουν-οι-μαθητές-του-ειδικού-σχολεί-222415

Την άμεση κάλυψη των κενών που παρατηρούνται στο Ειδικό Σχολείο της Σκιάθου ζητούν σε όλους τους τόνους οι γονείς των παιδιών οι οποίοι αποφάσισαν προσωρινή αποχή από τα μαθήματα σήμερα, εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οι γονείς των επτά μαθητών υπογραμμίζουν ότι είναι φύση αδύνατο να καλυφθούν οι ανάγκες του σχολείου με μια δασκάλα και μια ψυχολόγο, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι πέρυσι το σχολείο διέθετε δύο εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, ψυχολόγο και εργοθεραπεύτρια, ενώ φέτος υπάρχουν κενά που δεν έχουν αναπληρωθεί, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ένα μόνο τμήμα για τους μαθητές.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Ζαφείρης, γονέας παιδιού που φοιτά στο Ειδικό Σχολείο Αγριάς, υπογραμμίζει ότι το κάθε παιδί έχει διαφορετικές ανάγκες και πρέπει να υπάρχουν δύο δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής, προκειμένου να λειτουργούν δύο τμήματα. Επιπροσθέτως, η έλλειψη εργοθεραπευτή επιτείνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο ίδιος αναγκάζεται να μεταβαίνει δύο φορές την εβδομάδα στην ΕΛΕΠΑΠ, προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες θεραπείες το παιδί του.

Η κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών αποτελεί κοινό αίτημα για τους γονείς, οι οποίοι επισημαίνουν ότι έχουν κάνει διαβήματα στο Υπουργείο Παιδείας, χωρίς, ωστόσο, αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Ανάλογες προσπάθειες έγιναν, εξάλλου, και από την πλευρά του Δήμου Σκιάθου, ενώ όπως επεσήμανε ο Απόστολος Πασχάλης, πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Σκιάθου, προωθήθηκε στους αρμόδιους φορείς υπόμνημα το οποίο υπογράφτηκε από το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στο νησί. Ο ίδιος ανέφερε ότι τα κενά καλύφθηκαν σε μεγάλο ποσοστό σταδιακά, αλλά υπάρχουν ακόμη θέσεις που πρέπει να καλυφθούν άμεσα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και ειδικότερα τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Σκιάθου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου