ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Περιμένουν 2,5 χρόνια τις αποζημιώσεις στη Σκόπελο

περιμένουν-25-χρόνια-τις-αποζημιώσεις-σ-224874

Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην καταβολή αποζημιώσεων των πληγέντων κατοίκων και επιχειρηματιών της Σκοπέλου από την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε το νησί στις 22-23 Σεπτεμβρίου 2015. Οι πληγέντες επαγγελματίες περιμένουν ακόμη, μετά και την έκδοση της υπ’ αριθμ. ΔΑΕΦΚ/4356/2015/Α325/11-3-2016 Κ.Υ.Α. με την οποία η περιοχή κηρύχτηκε πλημμυροπαθής.

Οι πληγέντες του νησιού εκφράζουν τη συμπάθειά τους στις περιοχές που υπέστησαν καταστροφές λόγω της καταρρακτώδους πλημμύρας που σημειώθηκε στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, και ταυτόχρονα την οδύνη τους για τα θύματα του ορμητικού τσουνάμι που σάρωσε τα πάντα, ενώ υπογραμμίζουν, ταυτόχρονα, ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Γιάννης Προβιάς, γραμματέας του Συλλόγου Πληγέντων της Σκοπέλου, επισημαίνει ότι «περιμένουμε ακόμη την εφαρμογή των υπουργικών αποφάσεων, ενώ διαπιστώνουμε ότι σε άλλες περιπτώσεις, ο κρατικός μηχανισμός κινείται με πιο γρήγορους ρυθμούς».

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι «είναι σημαντικά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ανακούφιση των ανθρώπων που έχουν πληγεί και οι αποφάσεις για έκτακτα βοηθήματα στους πλημμυροπαθείς, οι οποίοι δοκιμάστηκαν σκληρά», ενώ τονίζει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις αποζημιώσεις της Σκοπέλου.

Υπενθυμίζει ότι ενώ το νησί δοκιμάστηκε δύο φορές από ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πληγέντες επιχειρηματίες περιμένουν ακόμη την υλοποίηση των κρατικών δεσμεύσεων, ενώ καθιστά σαφές ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου