ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αγαπημένος προορισμός η Σκιάθος

αγαπημένος-προορισμός-η-σκιάθος-227467

Πρόταση διεξαγωγής έρευνας σχετικά με το προφίλ της Σκιάθου και τις εντυπώσεις των επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, καταγράφεται στον φετινό σχεδιασμό δράσης που κατέθεσε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκιάθου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, προτείνεται η διεξαγωγή έρευνας για την καταγραφή του βαθμού ικανοποίησης των τουριστών ως προς τις υπηρεσίες και υποδομές του προορισμού, τον προσδιορισμό του προφίλ του ταξιδιώτη με δημογραφικά, ψυχογραφικά και κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια καθώς και τη συλλογή στοιχείων σχετικά με την ομαδοποίηση χαρακτηριστικών των αγορών και τη αντίληψη του επισκέπτη ως προς το τουριστικό «προϊόν» του προορισμού. Η έρευνα «βοηθά στην αποκρυστάλλωση του προφίλ του επισκέπτη και κατά συνέπεια στη λήψη αποφάσεων για πιο κατάλληλες και στοχευμένες δράσεις προβολής» ,υπογράμμισε ο πρόεδρος της επιτροπής, Παναγιώτης Διολέττας.

Στο μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα ο Δήμος Σκιάθου ολοκλήρωσε την παρουσία του στις διεθνείς εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού για το 2017. Συγκεκριμένα, συμμετείχε, στις αρχές του μήνα, στην τουριστική έκθεση World Travel Market του Λονδίνου, στην οποία η Σκιάθος συμμετείχε με δικό της περίπτερο μέσω του Ε.Ο.Τ.

Στη World Travel Market φιλοξενήθηκαν 180 χώρες και περίπου 5.000 εκθέτες, με τον Δήμο Σκιάθου να δηλώνει παρών με μία ακόμα επιτυχημένη παρουσία. Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα όσον αφορά την τουριστική κίνηση του 2018, διότι θα υπάρχει αύξηση στις αεροπορικές θέσεις, αλλά και γιατί ήδη παρατηρείται άνοδος στις προκρατήσεις από την αγορά της Αγγλίας.

Στη διεθνή έκθεση του Λονδίνου, τον Δήμο Σκιάθου εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Παναγιώτης Διολέττας και ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Πασχάλης, ενώ το παρών έδωσαν επιχειρηματίες, ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες από τη Σκιάθο, όπως ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέξανδρος Ευσταθίου, ο τουριστικός πράκτορας Στέργιος Στερεόπουλος και ο Αριστείδης Δερβένης. Η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά επισκέφτηκε το περίπτερο της Σκιάθου και είχε συνομιλία με τους εκπροσώπους του νησιού.

Στο διάστημα 10-12 Νοεμβρίου ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην τουριστική έκθεση της Θεσσαλονίκης «Philoxenia».

Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το περίπτερο της Σκιάθου αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Η Σκιάθος εκπροσωπήθηκε από τον Παναγιώτη Διολέττα και τον αντιδήμαρχο Ηλία Σταμέλο. Στο πλαίσιο της έκθεσης είχαν προγραμματιστεί μεγάλος αριθμός B2B συναντήσεων μεταξύ του κ. Διολέττα και επιχειρηματιών, τουριστικών πρακτόρων και γραφείων. Επίσης το περίπτερο της Σκιάθου επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ενώ παραβρέθηκε και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του δήμου στην Ιταλία κ. Ελένη Σαρρηκώστα.

Ο Δήμος Σκιάθου θα συνεχίσει να δηλώνει παρών στη διεθνή τουριστική έκθεση Θεσσαλονίκης «Philoxenia», υπενθυμίζοντας στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, και όχι μόνο, ότι αποτελεί τον αγαπημένο τους προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου