ΣΠΟΡΑΔΕΣ

H Αλόννησος «κλέβει» τις εντυπώσεις των επαγγελματιών τουρισμού στο Αμστερνταμ

h-αλόννησος-κλέβει-τις-εντυπώσεις-τω-227691

Οι εξωτικές παραλίες, οι δραστηριότητες, η πλούσια γαστρονομία, οι οικολογικές πρωτοβουλίες, η μοναδικότητα του μεγαλύτερου φυσικού θαλασσίου πάρκου στη Μεσόγειο, οι διακρίσεις στο εξωτερικό, καθώς και καινοτόμα «προϊόντα» όπως οι υποβρύχιοι γάμοι, αποτέλεσαν τον αντικείμενο της παρουσίασης της Αλοννήσου στο Άμστερνταμ. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, σε επιλεγμένο κοινό Ολλανδών δημοσιογράφων και επαγγελματιών του τουρισμού και συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χώρων και το Δήμο Αλοννήσου, με την στήριξη της εταιρίας Τουριστικού Consulting Remake.

Σε κλίμα ενθουσιασμού και σε ατμόσφαιρα φιλοξενίας στο παραδοσιακό γραφικό Ελληνικό εστιατόριο «Filoxenia», πάνω από 40 συμμετέχοντες δημοσιογράφοι, bloggers, ταξιδιωτικοί πράκτορες και κορυφαία στελέχη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Ολλανδίας, βίωσαν τη γοητεία και την έλξη που ασκεί το νησί και έγιναν κοινωνοί της φυσικής μαγείας της Αλοννήσου. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς μέσω video, για να «πάρει τη σκυτάλη» ο Δήμαρχος της όμορφης πόλης του Zandvoort, Niek Meijer, ο οποίος μίλησε στη γλώσσα και την καρδιά των συμμετεχόντων για τις αξέχαστες διακοπές του στον οικολογικό παράδεισο τον Σποράδων.

Μετά την παρουσίαση του προορισμού που ανέλαβε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου και με την προοπτική νέων συνεργασιών, αδελφοποιήσεων και οργάνωσης ταξιδιών εξοικείωσης, ακολούθησαν επαφές μεταξύ των συμμετεχόντων και του Δημάρχου Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη. Ο ίδιος σχολίασε πως «η συγκεκριμένη βραδιά συσφίγγει περαιτέρω τους δεσμούς μας με την Ολλανδική αγορά και βάζει πλώρη για νέους στόχους, έπειτα μάλιστα από την εξίσου στοχευμένη παρουσία μας που προηγήθηκε στις Βρυξέλλες». Παράλληλα ευχαρίστησε θερμά τη διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών Ελένη Σκαρβέλη για το ζήλο της και την συγκροτημένη προσπάθεια που καταβάλλει με την ομάδα της, για την προώθηση της Ελλάδας στις πάντα επίκαιρες και υποσχόμενες αγορές του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου