ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Θρίλερ στον βυθό για 11χρονο στο λιμάνι της Αλοννήσου!

θρίλερ-στον-βυθό-για-11χρονο-στο-λιμάνι-238522

Εγλωβίστηκε σε σιδερένιο κλουβί στη θάλασσα!

Ψυχρολουσία χθες το πρωί στο λιμάνι της Αλοννήσου. Ενα αγοράκι ηλικίας μόλις 11 ετών, γύρω στις 10.30 το πρωί έπεφτε στη θάλασσα από ατύχημα ενώ βρισκόταν εγκλωβισμένο μέσα σε ένα συρόμενο σιδερένιο κιβώτιο μεταφοράς δεμάτων.

Ολα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ο μικρούλης έπαιζε με το κιβώτιο στην παραλία σύροντάς το δεξιά – αριστερά μέχρι τη στιγμή που μπήκε τελικά μέσα σε αυτό αλλά το κιβώτιο «τσούλησε» και κατευθύνθηκε προς την πλευρά της θάλασσας.

Ο 11χρονος σώθηκε τελικά από βέβαιο πνιγμό χάρη στις γενναίες προσπάθειες του αντιδημάρχου Οικονομικών Αλοννήσου Άγγελο Αργυρίου και του καπετάνιου του Flying Dolphin Ερατώ Γιάννη Βερύκιου, που αψήφησαν το κρύο και την παγωμένη θάλασσα και βούτηξαν για να σώσουν τον μικρό.

Πάγωσαν…

«Πάγωσε» ο κόσμος που βρισκόταν στη κοντινή καφετέρια «Το Κοράλι» όταν αντιλήφθη τι συνέβη. Οι στιγμές ανεμελιάς ενός 11χρονου μετατράπηκαν ξαφνικά σε εφιάλτη. Το βάθος στο συγκεκριμένο σημείο όπου συνέβη το ατύχημα φτάνει στα τρία μέτρα. Σε μικρή απόσταση δένει εκεί το Flying Dolphin Ερατώ.

«Βοήθεια» ακούστηκε να φωνάζει μία παιδική φωνή και ένας άνδρας, ο Γιάννης Βερύκιος, ο καπετάνιος του Ερατώ άρχισε να τρέχει προς το σημείο. Ο κ. Βερύκιος όπως λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ είδε από μακριά το παιδί να πέφτει στη θάλασσα από απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων. Δεν σκέφτηκε τίποτα. Άρχισε να τρέχει και όταν πλησίασε αρκετά έβγαλε τα παπούτσια του και έπεσε στο νερό.

Ουρλιαχτά μίας διερχόμενης κυρίας ξεσήκωσαν σε δευτερόλεπτα την καφετέρια. «Μέσα στο κιβώτιο βρίσκεται ένα παιδί» φώναζε απεγνωσμένα η γυναίκα. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αλοννήσου Άγγελος Αργυρίου, που βρισκόταν στην καφετέρια, σηκώθηκε από το τραπέζι κι έτρεξε κι εκείνος προς τη θάλασσα. Όπως περιγράφει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πήρε μία βαθιά ανάσα και προσπάθησε να σώσει τον μικρούλη

Ο αντιδήμαρχος Αλοννήσου Αγγελος Αργυρίου, που ασχολείται ερασιτεχνικά με τις ελεύθερες καταδύσεις, έσωσε το παιδί από βέβαιο πνιγμό

Εγκλωβισμένος στη θάλασσα ο μικρούλης

Το μεταλλικό αντικείμενο είχε βυθιστεί με το πλαϊνό του μέρος στον πάτο. Ο 11χρονος κοιτούσε μπροστά με το πρόσωπο στραμμένο προς την επιφάνεια της θάλασσας και ήταν εγκλωβισμένος στο κιβώτιο.

Εκτιμάται ότι έμεινε έτσι τουλάχιστον είκοσι με είκοσι πέντε δευτερόλεπτα. Ο κ. Βερύκιος βουτώντας στη θάλασσα «βρήκε» στην πλευρά του κιβωτίου όπου δεν υπήρχε άνοιγμα. Ο κ. Αργυρίου στάθηκε ευτυχώς πιο τυχερός. Έπιασε το παιδί από το χέρι, όπως είπε, και το τράβηξε έξω από το περιθώριο.

Τη διάσωση του μικρούλη παρακολουθούσε πια πλήθος κόσμου με κομμένη την ανάσα. Ανάμεσα τους βρίσκονταν και δύο γιατροί και μία νοσοκόμα. Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, Γιώργος Τριανταφύλλου, που ήταν ο ένας από τους γιατρούς, άρχισε επί τόπου με τους συναδέλφους του να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Σώθηκε από θαύμα

Ο 11χρονος δεν είχε τις αισθήσεις του. Με την παροχή όμως πρώτων βοηθειών άρχισε να συνέρχεται. Γρήγορα έκανε εμετό και έβγαλε από τα πνευμόνια του σημαντική ποσότητα θαλασσινού νερού. Συναισθήματα χαράς άρχισαν να διαδέχονται τον πανικό και την αναστάτωση.

Ο μικρούλης σώθηκε από βέβαιο πνιγμό και μάλιστα από θαύμα. Ο κ. Αργυρίου λέει ότι αν χρειαζόταν να βγει στην επιφάνεια της θάλασσας και να ξαναβουτήξει για δεύτερη φορά, εάν δεν είχε την τύχη να πλησιάσει το παιδί από την πλευρά του κιβωτίου που είχε ανοιχτό πέρασμα, τότε η Αλόννησος σήμερα θα θρηνούσε.

Κανείς πραγματικά στο νησί δεν μπορεί να φανταστεί πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί το χθεσινό ανέμελο παιχνίδι του μικρούλη.

Η διακομιδή στο Βόλο

Αμεσα ενημερώθηκε για το περιστατικό το Λιμενικό Τμήμα Αλοννήσου. Το αγγελούδι μεταφέρθηκε στο περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου απ’ όπου κρίθηκε σκόπιμη η παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο κ. Τριανταφύλλου συνόδευσε το παιδί στον Βόλο. Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος η διακομιδή έγινε με το σκάφος Αξιον Εστί.

Ο 11χρονος γύρω στη 1.30 το μεσημέρι παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος. Η οικογένειά του είναι σοκαρισμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 11χρονος εκτιμάται ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο ζωής και είναι καλά. Υπάρχει όμως ακόμη ποσότητα νερού στα πνευμόνια του.

Ερευνες

Το Λιμεναρχείο Αλοννήσου συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος που παρ’ ολίγον να στοιχήσει τη ζωή ενός μικρού παιδιού. Λαμβάνει καταθέσεις και συνεχίζει τη συλλογή πληροφοριών. Αναπάντητο ερώτημα πάντως αποτελεί γιατί το συγκεκριμένο κιβώτιο βρισκόταν στο λιμάνι χωρίς να είναι δεμένο σε σταθερό σημείο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου