ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μαθήματα με δίμηνη καθυστέρηση στα σχολεία των Β. Σποράδων

μαθήματα-με-δίμηνη-καθυστέρηση-στα-σχ-245454

Με δίμηνη καθυστέρηση και μετά από δυναμικές κινητοποιήσεις, τόσο των γονέων όσο και των ίδιων των μαθητών, δείχνει να ομαλοποιείται η σχολική ζωή στη Σκιάθο, όπου παρατηρούνταν τα περισσότερα κενά εκπαιδευτικών, αλλά και στα άλλα δύο νησιά των Βορείων Σποράδων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η πρόσληψη αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών έχει καλύψει τη συντριπτική πλειοψηφία των κενών θέσεων, που είχαν ως αποτέλεσμα ορισμένες τάξεις σε δημοτικά σχολεία να μην έχουν γνωρίσει τον δάσκαλό τους από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Μαθητές, τόσο στα δημοτικά όσο και στα σχολεία της δευτεροβάθμιας, ιδίως στη Σκιάθο, έχουν χάσει αθροιστικά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς εκατοντάδες ώρες μαθημάτων.

Σε επίπεδο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον διευθυντή Γιώργο Πολύζο, έχουν καλυφθεί όλα τα κενά δασκάλων: στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου, στο 1ο Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου, στο Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας και στο Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου, αλλά και στα δύο ολοήμερα τμήματα σε Γλώσσα και Κλήμα Σκοπέλου.

Πλέον τα κενά αφορούν σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και συγκεκριμένα, δύο μουσικών (ενός για τη Σκιάθο και ενός για τη Σκόπελο) καθώς και ενός πληροφορικής στη Σκόπελο.

Στη δευτεροβάθμια, με τις πέντε προσλήψεις αναπληρωτών καλύφθηκαν τα κενά που υπήρχαν σε φυσική-χημεία, στο Γυμνάσιο Σκιάθου, και πληροφορικής στη Σκόπελο.

Αγκάθι ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει το κενό εκπαιδευτικού πληροφορικής στο Γενικό Λύκειο Σκιάθου. Το μάθημα είναι πανελλαδικώς εξεταζόμενο και οι μαθητές που βρίσκονται στη Γ’ τάξη του Λυκείου, και το ερχόμενο καλοκαίρι πρόκειται να διαγωνιστούν σε πανελλήνιο επίπεδο για την είσοδό τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, έχουν ήδη χάσει δύο πολύτιμους μήνες μαθημάτων. Το βιβλίο της πληροφορικής παραμένει… άθικτο, με τους μαθητές να μην έχουν διδαχθεί ούτε μία ώρα και λύση… δεν φαίνεται στον άμεσο ορίζοντα.

Επίσης, αμφίβολο είναι αν ο αναπληρωτής καθηγητής νομικής που προσλήφθηκε στη Σκόπελο θα αποδεχθεί τελικώς τη θέση του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου