ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνάντηση στο Υπουργείο για το έργο διαχείρισης αστικών λυμάτων της Γλώσσας

συνάντηση-στο-υπουργείο-για-το-έργο-δι-260333

Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ιάκωβο Γκανούλη, πραγματοποίησε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για το έργο διαχείρισης αστικών λυμάτων της δημοτικής κοινότητας Γλώσσης Σκοπέλου. Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρήστος Βασιλούδης και ο Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Σκοπέλου κ. Αντώνιος Κεσμετζής.

Ο Ειδικός Γραμματέας ενημερώθηκε αναλυτικά για το έργο διαχείρισης αστικών λυμάτων στη Δημοτική Κοινότητα Γλώσσας η οποία περιλαμβάνει τους οικισμούς Γλώσσας, Λουτρακίου και Αθέατου. Το έργο συνίσταται στην ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης του οικισμού Γλώσσης, την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στον οικισμό Λουτρακίου, την κατασκευή δικτύου προσαγωγής λυμάτων στην ΕΕΛ Γλώσσας-Λουτρακίου και στην κατασκευή της μονάδος επεξεργασίας λυμάτων και διαθέτει ήδη εγκεκριμένες όλες τις απαραίτητες μελέτες και τους προβλεπόμενους περιβαλλοντικούς όρους.

Ωστόσο αναφορικά με τις λοιπές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται προκειμένου το έργο να ενταχθεί για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, εκκρεμεί η ένταξη της Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσας στον ειδικό κατάλογο των οικισμών με ισοδύναμο πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων που καταρτίζει η Ειδική Γραμματεία Υδάτων. Σε μια τουριστική περιοχή όπως η Σκόπελος, ο υπολογισμός της χωρητικότητας των οικισμών που λογίζεται ως μόνιμος πληθυσμός δεν μπορεί να είναι ο μέσος αριθμός ατόμων που κατοικούν σε μόνιμη βάση σε μια περιοχή κατά τη διάρκεια ενός έτους, αλλά ο ισοδύναμος πληθυσμός που εξυπηρετείται στην περιοχή.

Ο βουλευτής από την πλευρά του, υπερτόνισε την αυξημένη επισκεψιμότητα στο νησί τους θερινούς μήνες και την σημασία κάλυψης των αναγκών τόσο των τουριστών όσο και των μόνιμων κατοίκων καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία που του εξέθεσαν ο βουλευτής, ο Δήμαρχος και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ Σκοπέλου, εξέφρασε την πρόθεσή του να εξετάσει το όλο θέμα στο πλαίσιο των ισχυουσών διατάξεων για κάθε δυνατή λύση σε συνεργασία και με τον Δήμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου