ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σχολεία αδειανά σε Σκιάθο και Γλώσσα

σχολεία-αδειανά-σε-σκιάθο-και-γλώσσα-261230

Αδεια ήταν και χθες τα προαύλια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου και στο Δημοτικό Σχολείο της Γλώσσας Σκοπέλου. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές και οι δάσκαλοι στις θέσεις τους απουσίαζαν όμως οι μαθητές.

Οι γονείς σε Σκιάθο και Σκόπελο συνέχισαν και χθες την αποχή από τα μαθήματα, διαμαρτυρόμενοι για τα κενά δύο εκπαιδευτικών: στο Δημοτικό της Σκιάθου για τη Γ΄ τάξη και στο Δημοτικό της Γλώσσας για τη Β’ τάξη.

Το απόγευμα στη Σκιάθο συνεδρίασαν οι σύλλογοι γονέων απ’ όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού. Αποφασίστηκε να γίνει αποχή και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου, και την ερχόμενη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στο νησί του Παπαδιαμάντη δεν θα λειτουργήσει καμία σχολική μονάδα: ούτε το νηπιαγωγείο, ούτε τα δύο δημοτικά, ούτε το γυμνάσιο, ούτε το γενικό λύκειο.

Οι γονείς έχουν κάνει υπόθεσή τους τον αγώνα για την κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών, που υφίστανται κάθε χρόνο και αργούν να αναπληρωθούν.

Σημειώνεται ότι τα κενά αφορούν τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η ΕΛΜΕ

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των γονέων για την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας έκανε καταγραφή του συνόλου των ελλείψεων που υπάρχουν στα σχολεία του νομού, ζητώντας την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών, ειδικά στην περιοχή της νησιωτικής Μαγνησίας.

«Στη νησιωτική περιοχή πρέπει να αντιμετωπισθεί η ακρίβεια της ζωής, και ειδικά η ακρίβεια στη στέγη και μετακίνηση που παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις, πρωτίστως για τους αναπληρωτές. Απαιτούμε να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα για υπηρεσία σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές. Ειδικά για τη Σκιάθο να διπλασιάζονται τα μόρια για τους αναπληρωτές, όπως στη Σκόπελο και Αλόννησο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.

Αναλυτικά τα κενά, σύμφωνα με την καταγραφή της ΕΛΜΕ είναι τα εξής: Στη Β’ Μαγνησίας (νησιά): -46 ώρες φυσικές επιστήμες στη Σκιάθο (από την αρχή της χρονιάς), 1 πληροφορικής στη Σκιάθο (από την αρχή της χρονιάς) και 1 πληροφορικής για Σκόπελο (από την αρχή της χρονιάς), 1 γερμανικά μειωμένου ωραρίου για Σκιάθο (από την αρχή της χρονιάς) και 1 γερμανικά μειωμένου ωραρίου για Σκόπελο (από την αρχή της χρονιάς), 1 κοινωνική – πολιτική αγωγή – πολιτική παιδεία για Σκιάθο και 1 για Σκόπελο.

Στην Α’ Μαγνησίας: -20 ώρες καλλιτεχνικά, -10 ώρες φυσικοθεραπεία, -11 ώρες Νοσηλευτική, -3 ώρες Ιατρικών Εργαστηρίων.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου