ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πανελλήνια απήχηση του προβλήματος στη Γλώσσα

πανελλήνια-απήχηση-του-προβλήματος-σ-268815

Αταλάντευτοι συνεχίζουν τον αγώνα για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στο Δημοτικό της Γλώσσας τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τα οποία θα καθορίσουν σήμερα τις επόμενες κινήσεις του συλλόγου, ενώ συνεχίζεται η αποχή των παιδιών από τα μαθήματα. Οι γονείς των παιδιών θα αποφασίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 5 το απόγευμα.

Η οργή, η αγανάκτηση αλλά και η απογοήτευση είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονέων όσο και των κατοίκων της Γλώσσας, αλλά και της Σκοπέλου ευρύτερα. Στο μεταξύ, έχει γίνει γνωστό ανά το πανελλήνιο το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο, που διαθέτει δύο μόλις εκπαιδευτικούς για πενήντα παιδιά, ενώ πρόθεση των γονέων, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή Σκοπέλου, είναι να συνεχιστούν οι προσπάθειες προς την κατεύθυνση της κεντρικής εξουσίας.

Όπως ανέφερε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιδήμαρχος Αθηνά Ντάκη, θα επιδιωχθεί η συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει το νησί.

Ανάλογες θέσεις διατύπωσε, εξάλλου, ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, ο οποίος τόνισε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών στο σχολείο της Γλώσσας, αλλά και σε όσα σχολεία του νησιού αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα.

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και πολλοί γονείς διερωτώνται ποιες προοπτικές παραμονής στο νησί δημιουργεί για τους ντόπιους η δυσάρεστη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της παιδείας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου