ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διάκριση για τον Δήμο Αλοννήσου

διάκριση-για-τον-δήμο-αλοννήσου-268838

Μια ακόμη σημαντική διάκριση προστέθηκε στη συλλογή βραβείων που απέσπασε η Αλόννησος στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, ο Δήμος Αλοννήσου τιμήθηκε με το βραβείο «Silver Award» στην κατηγορία «Διαχείριση Υδατικών Πόρων – Αφαλάτωση» στο πλαίσιο της τελετής απονομής των βραβείων «Best City Awards» που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, παρουσία 250 περίπου εκπροσώπων οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης και στελεχών επιχειρήσεων.

Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Αλοννήσου για την «υποδειγματική εγκατάσταση αφαλάτωσης που δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε προδιαγραφές πρωτοποριακές, όχι μόνο για τις Σποράδες αλλά και ευρύτερα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Ελλάδα», σύμφωνα με το σκεπτικό της βράβευσης.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις και τη γραφειοκρατία από τις συνήθεις διαδικασίες που μέχρι σήμερα ακολουθούν οι ΟΤΑ, ο Δήμος Αλοννήσου προχώρησε σε μειοδοτικό διαγωνισμό για την επιλογή εταιρίας με διετή σύμβαση, που ανέλαβε όλο το κόστος τοποθέτησης και λειτουργίας της μονάδας, ενώ ο δήμος, που παρείχε μόνο το οικόπεδο, αγοράζει το νερό σε συγκεκριμένη συμφέρουσα τιμή. Η μονάδα διαθέτει πολύ χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας και συνεπάγεται ελάχιστη χρήση χημικών, καθιστώντας το με αυτόν τον τρόπο φιλικό στο περιβάλλον.

«Το βραβείο έχει για εμάς ιδιαίτερη σημασία, καθώς είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να μιλάμε για ένα νέο, δοκιμασμένο, σύγχρονο και αξιόπιστο πρότυπο αφαλάτωσης που μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή από οποιονδήποτε οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ Βαφίνης για τη διάκριση και την κατηγορία της βράβευσης, ευχαριστώντας θερμά όσους συνέβαλλαν στην καινοτόμο αλλαγή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου