ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αποχή όσο χρειαστεί αποφάσισαν οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας

αποχή-όσο-χρειαστεί-αποφάσισαν-οι-γον-272701

Στην οδό της αποχής οδηγείται το Δημοτικό Σχολείο της Γλώσσας, μετά την απόφαση που έλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε προχθές, με θέμα την έλλειψη δασκάλων. Η ομόφωνη απόφαση που έλαβαν οι γονείς «αποχή για όσο χρειαστεί», υποδηλώνει τον προβληματισμό γονέων και μαθητών για τις δραματικές ελλείψεις που σημειώνονται στο νησί.

Η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζουν, με τους γονείς να δηλώνουν ανυποχώρητοι μέχρις ότου δοθεί λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει το νησί. Τα μέλη του συλλόγου του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας εκφράζουν την απογοήτευσή τους, διότι βρίσκονται «στο έλεος του Θεού», όπως υπογραμμίζουν.

«Το σχολείο μας έχει αριθμό 50 μαθητών ξεκινήσαμε με τρεις δασκάλους, φεύγει ο ένας και μένουν μόνο δύο. Πώς θα λειτουργήσει με δύο δασκάλους; Εχουμε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, έχουν το δικαίωμα και για παράλληλη στήριξη και Ειδικής Αγωγής, έχουν και αυτά το δικαίωμα μάθησης. Υπάρχουν μαθητές που με συμμετοχή σε διαγωνισμούς έχουν βραβευτεί, με πρώτα και δεύτερα Πανελλήνια Βραβεία. Ποιοι είναι αυτοί που τους στερούν την μάθηση» υπογραμμίζουν οι γονείς στην οργισμένη ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Παράλληλα διερωτώνται «γιατί δεν έχει βρεθεί λύση; Γιατί αρνούνται οι δάσκαλοι να έρθουν στο νησί μας όταν τους ανακοινώνετε η τοποθέτησή τους; Γιατί δίνονται Οργανικές σε εκπαιδευτικούς που δεν εμφανίζονται καν στο σχολείο;».

Οι γονείς των μαθητών του δημοτικού σχολείου Γλώσσας ζητούν «παιδεία και όχι κοροϊδία» μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσαν, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους. «Είμαστε εδώ, μένουμε εδώ, στηρίζουμε το σχολείο μας, στηρίζουμε τα παιδιά μας, δεν τα παρατάμε, δεν παραδίνουμε τα όπλα, δεν φεύγουμε απ’ το νησί μας. Δεν θέλουμε να μας λυπούνται… Θέλουμε δασκάλους», επισημαίνουν, ενώ ζητούν «να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου