Βράβευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου για τους παραδοσιακούς χορούς

Τελευταία ενημέρωση: 2017-10-09, 18:08:33
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Τσουκανάς (αριστερά) παρέλαβε το βραβείο
Βράβευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου για τους παραδοσιακούς χορούς

Με το βραβείο «Silver Award» στον Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης, τιμήθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου http://www.alonissosdancefestival.gr/, στο πλαίσιο του θεσμού «Best City Awards 2017». Η σημαντική διάκριση που απέσπασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος, αφορά στη διοργάνωση του καθιερωμένου ετήσιου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου, ως μέσου ανάδειξης και προβολής της τοπικής επιχειρηματικότητας, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό νέα δεδομένα στις Πολιτιστικές πρωτοβουλίες τοπικών φορέων. 

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, παρουσία 250 περίπου εκπροσώπων Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στελεχών επιχειρήσεων.  

Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου, Παναγιώτης Τσουκανάς, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το σημερινό βραβείο επισφραγίζει την προσπάθεια όλων των κατοίκων του νησιού που αγκάλιασαν με ενθουσιασμό το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Με 700 συμμετοχές και 25 χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και μέσα από κατάλληλες οργανωτικές πρακτικές, το Φεστιβάλ εξελίχθηκε σε ζωτικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, δίνοντας ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και την Τουριστική προβολή του προορισμού. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Μακαριότατο Πατέρα Αβραάμ που έβαλε την δική του πινελιά για την ανασυγκρότηση του Συλλόγου, δείχνοντας το δρόμο της επιτυχίας».

Τα βραβεία «Best City Awards» είναι, σημειωτέον, ένας θεσμός που λειτουργεί, όχι μόνο ως εργαλείο αναγνώρισης και ενθάρρυνσης των Δήμων, των Φορέων και των Οργανισμών που διακρίνονται, αλλά και ως πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης για την ανάληψη ανάλογων δράσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, σχετικά με την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και το σεβασμό στο περιβάλλον.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=